Tatsız galibiyet

A -
A +
Hafta içinde İtalya'dan bir arkadaşım ziyaretime geldi. Bana söylediği ilk cümle şuydu, "Galatasaray, Prandelli'yi nasıl transfer etti anlayabilmiş değilim."
Arkadaşıma bir cevap veremedim. Nasıl vereyim ki?
Geçen hafta Balıkesir'de ilk 11'de oynayan futbolcuyu dün gece tribünde oturtuyor. Kadroya almadığı oyuncu da ilk 11'de sahaya sürüyor.
Prandelli'nin Olcan'la ilgili yaptıklarını anlayabilmiş değilim.
Olcan, Galatasaray'ın bu sezon en flaş, en çok para harcadığı bir transfer. Üstelik yabancı kontenjanı konusunda sıkıntı yaşadığın bir ortamda böylesine üst düzey bir milli oyuncuya sahipken, İtalyan teknik adam ne düşünüyor çözebilmiş değilim.
Her maçta farklı bir sistem, her maçta farklı 11'ler. İdeal kadrosunu bir türlü kurabilmiş değil.
Veysel sakatlanmasa Tarık'ı da sağ kanatta göremeyecektik. Elinde sağ ayağıyla çok iyi ortalar yapabilecek Tarık'ı sola hapsedersen, o oyuncudan istediğin verimi de alamazsın.
Sivassporlu oyuncular dün akşam biraz becerikli olsalardı, özellikle maçın ilk 15 dakikalık bölümünde Utaka ve Aatıf'la girdikleri pozisyonları gole çevirebilselerdi Galatasaray çok ağır bir yenilgiyle karşılaşabilirdi.
Başkan Ünal Aysal'ın "Artık ben yokum" çıkışı futbolculara fazlasıyla yansımış gibi. Ancak Galatasaray'da yönetimden ziyade saha içinde değişikliklerin olması lazım. Bunu yapması gereken isim de Cesare Prandelli.
Galatasaray, dün akşam Arena'da galip gelmiş olabilir. Ancak maalesef gelecek adına hiç umut vermiyor. "Bu takımda umut var" diyebilecek biri varsa tartışmaya açığım.

MAÇIN ADAMI
Olcan Adın

KIRILMA ANI
Sivas'ın ilk 15 dakikada kaçırdığı 3 pozisyon
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.