Mehmet Ekici şov

A -
A +
Dört dörtlük bir oyun sergileyen gurbetçi oyuncu G.Saray'ı durduran isimdi. Rotasyon kararıyla Prandelli, 3 puanı Trabzon'a hediye etti.

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Galatasaray-Trabzonspor karşılaşması gerek futbol kalitesi gerekse heyecan açısından oldukça tatmin ediciydi. Karşılaşmaya damgasını vuran ise sarı-kırmızılı takımın Teknik Direktörü Cesare Prandelli oldu. Şaşırtan bir rotasyona imza atan İtalyan teknik adam bir anlamda takımın da sonunu hazırlamış oldu. Zaman zaman yoğun maç trafiğinde bazı oyuncuları dinlendirmekte fayda olabilir. Ancak baktığımızda Milli Takım'dan futbolcular dönmüş, bir ara verilmiş ve karşılaşmaya çıkılmış. Sahanda Trabzonspor'a karşı oynayacağın bir maçta böylesine bir rotasyon yapamazsın. Eğer yaparsan da Trabzonspor'u hafife almış olursun. En önemlisi de böyle tehlikeli bir takımı iyi analiz etmemiş olursun.
G.Saray ilk 15 dakikaya aslında iyi başladı ama daha sonra oyunun tam hakimi Trabzonspor'du. Bordo-mavili takım oyunu istediği gibi yönetti ve tempoyu ayarlayan da taraftı. Takım halinde başarılı bir performans ortaya koydu Trabzonspor ama ben Mehmet Ekici'ye özel bir parantez açmak istiyorum. Dört dörtlük bir futbol ortaya koyan Mehmet, Galatasaray'ı bir anlamda durduran isim oldu. Gurbetçi futbolcu, ne kadar isabetli bir transfer olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.
Cesare Prandelli, ikinci yarıda Umut Bulut'u sahaya sürüyor ama takımın diziliş zaten en baştkan yanlış. Orta sahada sadece koşan bir Felipe Melo'nun yetersiz olduğunu yine gördük. Trabzonspor'un sürekli koşan orta sahası karşısında Galatasaray, rakibini izlemekle yetindi.  Kısacası Prandelli, kendi elleriyle Trabzonspor'a bu maçı hediye etti. Prandelli eğer, taraftarı dinleyip oyuna Sneijder'i aldıysa derhal istifa etmeli. Trabzonspor'un ilk golünde topun Olcan'ın eline çarptığını atlaması ilginçti. Pozisyonun devamında gol oldu ama Olcan'ın kırmızı kart görmesi gerekiyordu. Bu gol, bir anlamda hakemi kurtardı.  Galatasaray'ın yediği ikinci gol şaka gibi... Halı sahada takım yapsam böyle gol yenmez. Trabzonspor, Ersun Yanal ile büyük hava kazanmış. Geçtiğimiz haftalarda Galatasaray, Yanal ile görüşmüş ancak anlaşma sağlanamamıştı. Galatasaray'ın mutlaka yerli bir teknik direktörü ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.