"Bu bayan kimliği bende ne arıyor?"

A -
A +

"Ne de olsa bekârım. Hoş, evli olsak hanım benden erken kalkıp sabahları kahvaltıyı hazırlar mı acaba?!."
Avukatlığımın ilk yıllarındaydı... Sabah erkenden duruşmaya gitmek için yola çıktım. Ümraniye Adliyesine yetişecektim. Daha Kartal'a taşınma mevzuu yoktu gündemde... Paldır kültür yola çıktım... Kahvaltı mı? Hak getire... Bir taraftan nerede rastgelirse bir börekçiden bir dilim börek ya da poğaça alacaksın... Nasıl olduğu şansına bir bardak çayla kahvaltı yapacaksın... Duruşmaya gireceksin... Özel araç mı? Minibüsler ve belediye otobüsleri hepsi bizim...
Ne de olsa bekârım. Hoş evli olsak hanım kahvaltıyı hazırlar mıydı acaba?.. Şöyle mis gibi kahvaltımı yapar da öyle gider miyim göreve?
Bazen böyle hayal kurmuyor da değilim ama nice evli avukat arkadaş var onlar da benim gibi... Çünkü eşleri de çalışıyor... Haydi hayırlısı...
Adliyeden telaşla içeri girerken kimliğime bakan polisin sözü durup kavga çıkarmaya yetecek kadar alaycıydı:
-Bu bayan siz misiniz, Avukat Bey?
Şimdi cevap vereceğim ama acelem var. Kıvırcık saçlarım uzun olunca hemen bayan mı oluyordum? Homurdanma halinde "münasebetsiz!" diyerek geçtim içeri... O da üstelemedi. Duruşma salonunu bulup duruşmaya katılacağım. Kimliğime bakan Hâkim Beyin sorusu da enteresandı:
-Bu bayan avukat siz misiniz?
Bugün herkes mi ters tarafından kalktı ya?
-Nasıl yani, Hâkim Bey?
Kimlikte yazılı bayan isim ve soy ismini okudu. Şöyle bir irkildim:
-Ne ilgisi var Sayın Hâkim Bey... Benim ismim şu...
Bunu derken hemen elim kimlik cüzdanıma gitti... Elimi attım. Tamam! Avukat kimliğim cebimde... Çıkartıp avukat kimliğimi verdim. Hâkim de elindeki bayan avukat kimliğini tekrar bana geri uzattı... "Yanlışlık olmuş" diye mırıldanarak ikinci verdiğim ve benim olan kimliğimdeki bilgileri kayda geçti.
Tamam da bu neyin yanlışlığıydı böyle? Bu bayan avukatın kimliğinin benim cebimde ne işi vardı?  Kimdi bu bayan avukat? Tanımam etmem... Öyle kimsenin eliyle eteğiyle de işim olmaz... Allah Allah... Bu kimlik nereden geldi benim cebime ya?
Demek kapıda polis memurunun da boş yere günahını almışım. Ben de saçım uzun diye bana böyle söylediğini zannedip ukala demiştim. Meğer polis de elimdeki bayan kimliğiyle beni kıyasladığı için bu bayan siz misiniz diye sormuş.
Duruşma devam ediyordu... Kafamı duruşmaya takmalıydım... Ne kadar duruşmayla ilgilensem de bir yandan beynimde bu cevapsız soru fink atıyordu... Allah'ım bu bayan avukatın kimliği benim cebimde ne arıyor? Kim bu bayan avukat?.. Devamı yarın

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.