"Siz olmasanız bunlar olmazdı!"

A -
A +
“Bu delikanlıda bir temizlik, asalet var ama ne?” derken bir gün babası Vahit Ağabeyle birlikte geldi...
 
 
Bundan 4 yıl evveldi. Abone çalışmasından gelmiştim iş yerine… Hiç abone çıkmamıştı… Yorulmaktan öte sonuç alamadığıma üzülmüştüm…
Bu duygular içindeyken büronun önüne kırmızı bir araba yanaştı. İçinden Ümit isimli genç bir arkadaş indi selam vererek içeri girdi:
“Abi ben TÜRKİYE GAZETESİ’ne abone olmak istiyorum” dedi.
O an bir heyecanlanmışım ki... “Gel kardeşim otur şuraya, çay kahve ne istiyorsun” diye yaptığım karşılamadan tedirgin bile olmuş.
Neyse niçin abone olmak istediği anlaşılmıştı. Osman Ünlü Hocayı dinliyormuş. O günkü sohbetinde demiş ki Hoca: “Bulunduğunuz yerde mutlaka bir TÜRKİYE GAZETESİ bürosu vardır. Gidin bu gazeteye abone olun.”
Ve abone yaptık… Sonra delikanlı büromuza sık gelmeye başladı. Bu delikanlıda bir asalet vardı ama ne?.. Derken bir gün babası Vahit Ağabey ile geldi. Birkaç dakikalık konuşmada babası her şeyi çözdü…
Vahit Ağabey, askerde bir arkadaşının namaz kıldığını görüp kendisi de kılmak istemiş ve “Bana da öğretir misin?” demiş. O asker de çarşıya çıkmış Türkiye gazetesi bürosundan “Tam İlmihâl” kitabını alıp Vahit Ağabeye hediye etmiş, namaz kılmasını da tarif etmiş. Vahit Ağabey bu askerin kim olduğunu isim soy isim söyleyince tanıdığımız çıkmasın mı?
Telefonu bende kayıtlıydı. Açtım Süleyman Ağabeye telefonu, durumu kısaca özetleyip Vahit Ağabeye verdim. Bu sürpriz buluşmaya her ikisi de çok memnun oldular.
Bir gün oğlu Ümit Ağabey yine yanıma geldiğinde sıkıntılı görünüyordu. Hâl hatır sordum. Evlenmek istediğini ve kendisine uygun bir eş aradığını söyledi. “İnşallah Allah gönlüne göre versin” dedik. Ne enteresan ki kısa sürede gönlüne uygun bir evlilik yaptı. Düğününe babasının asker arkadaşı Süleyman Ağabey de geldi. Annesi hep dermiş ki:
“Oğlum düğününü göreyim...” Düğününü gördü, elhamdülillah torununu bile gördü… Sonra bu dünyadan göçüp gitti. Cenazesini babasının asker arkadaşı Süleyman Ağabeyin hanımı yıkayıp kefenledi. Namazını Süleyman Ağabey kıldırdı. Tesbihatı çekildi, Sünneti seniyyeye uygun olarak defnolundu. Her hafta ruhuna dualar hatimler hediye gönderilenlerden oldu...
Ümit Ağabey bugün geldiğinde çok sevinçliydi:
“Siz olmasanız bunların hiçbiri olmazdı” dedi, dua etti.
Bir ilmihâl kitabı hediye etmenin nelere vesile olduğunu nereden bilebiliriz ki? Sebep olanlardan Allahü teala razı olsun.
         Naci Koç-İzmir
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.