Tesadüfen öyle mi?..

A -
A +
“O anda ambulans geldi. Hemşire dedi ki: Biz tesadüfen oradan geçiyorduk. Kaza hemen önümüzde oldu.”     Niğde’den İstanbul’a gelirken Ankara Pursaklar’da oturan biraderimizde o gece misafir kalıp ertesi gün de Seyyid Abdülhakim Arvasi hazretlerinin Bağlum'da kabrini ziyaret ettikten sonra İstanbul’a dönecektik. Evden ayrılalı 5 dakika olmuştu ki o inanılmaz trafik kazasını yaşadık. Boş bir belediye otobüsünün kavşakta sol tekerden bize çarpmasıyla 4-5 metre savrulmuştuk. Emniyet kemerim takılıydı. Öyle ki bir buçuk ay kaburgalarımın ağrısından duramadım. Ön hava yastığı patlamıştı. Meğer hava yastığının içindeki gaz da yüzü gözü tahriş edecek şekilde bir gazmış. Suratında filan etkisi olmuştu. Arka koltukta hanımın kaburgalarında ve sol kolunda çatlak olmuş. Küçük kız iki kapı arasındaki “baba” denilen yere kafası çarpınca anında bayılmış. Araba çarpmanın şiddetiyle orta kısmından çökmüş V şekline gelmişti. Ben bir şekilde kapıyı açıp dışarı çıkarken arka tarafta da feryat figan kopmuştu. Bayılan kızımın dili boğazına kaçmasın diye ağzını açmaya çalıştım. İki parmağım neredeyse dişlerine geçti ama ağzını açamıyordum. Gücüm yetmiyor. Nefes alıyor ama çok zorlanıyordu. Bütün bunlar bir iki dakika içinde olan şeydi. Benim ön kapıyı açıp da arka kapıya geçmem bir, bilemedin iki dakika anca olmuştu. O anda arkamdan iki el tuttu beni: “Geçmiş olsun abi. Sen bize bırak!” Bir baktım, sol tarafta bir hemşire, sağ tarafta bir hemşire. O anda nasıl bittiler orada anlamadım. İlk aklıma gelen Abdülhakim Arvasi hazretlerinin himmeti oldu. Dedim ki: “Mübarek yetişti...”
Birkaç dakika sonra da üç tane daha ambulans geldi. Her birimizi müsait olan bir hastaneye yetiştirdiler. Küçük kızla ben aynı hastaneye gittim. Ayaktaydım. Neyse tedavimiz yapıldı.
Bu arada araba orada kalmıştı. Biradere haber verdik. Zaten evinden ayrıları beş dakika olmamıştı. O geldi, takibini yaptı.
Kızım bir gece filan hastanede müşahede altında kaldı. Bizler ayakta tedavi olduk. Tutanak tutuldu filan. Arabayı almak için oraya vardığımda inceledim. Normal şartlarda öyle bir kazadan kurtulmak mümkün değildi. Yine sordum o anda ambulans nasıl yetişti? Hemşire dedi ki: “Biz tesadüfen oradan geçiyorduk. Kaza hemen önümüzde oldu.” Çocuklara demiştim ki abdestlerinizi alın, ilk önce Abdülhakim Arvasi hazretlerini ziyaret edeceğiz...” Biz ona gidiyorduk ve o ambulans tesadüfen oradan geçiyordu öyle mi? Tesadüfen…

            Mehmet Önal-İstanbul

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.