Misafirliğe turşuyla giden adam!..

A -
A +
"Bu sefer de bir değişiklik olsun 'tuzlu' götürelim dedik. Sen bize iki paket birer kilo karışık turşu yap” dedi.
 
 
Turşu, sirke ve şalgam işiyle meşgulüz. Soğuk bir akşamüzeri bir müşterimiz geldi. Selam verdi. İyilik hoşluk diledikten sonra şöyle bir konuşma yaptı:
-Misafirliğe giderken nedense hep alışkanlık olarak gittiğimiz misafir evine veya yerine hep tatlı götürüyoruz. Bu sefer de bir değişiklik olsun 'tuzlu' götürelim dedik.
-Güzel düşünmüşsünüz. Ne hazırlayalım?
-Sen bize iki paket birer kilo karışık turşu yap da götürelim.
Biz de paketleri hazırladık ve dedik ki: 
"Madem misafirliğe gidiyorsunuz. Ve madem böyle güzel düşünmüşsünüz birer tane İslâm Ahlakı kitabı hediye edelim, bu da bizim misafirlerinize hediyemiz olsun.”
Önce tebessüm etti. Sonra yayınevine baktı.
“Hımmm Hakikat Kitabevi'nin yayını. Ya kusura bakma ben bunları kabul edemeyeceğim; bu yayınlar Ehl-i sünnet itikadına aykırı” dedi.
Hem çok şaşırdım hem çok sevindim hem çok üzüldüm!.. Hemen toparlandım.
-Müsaadenizle bir şey söyleyeceğim.
-Tabii buyur kardeşim.
-Biz elhamdülillah Ehl-i sünnet itikadı üzere yetiştirildik. Bu yayınevinin eserleriyle de bu itikadın farkındalığına vardık. Bakın burada Hakikat Kitabevi'nin bütün eserleri var. Bu eserlerin içinde Ehl-i sünnet itikadına aykırı bir bilgi bulunabilirse, bu eserlerin hepsini beraberce imha edelim. Ben tekrar hassasiyetinizle ilgili çok teşekkür ediyorum. Burada bir karışıklık olmalı. Sizin bahsettiğiniz "Hakikat" başka bir firma olmalı. Bu Hakikat Kitabevi İhlas Vakfının ve Türkiye gazetesinin iştiraki. Bunu bilmenizi isterim, dedim.
Ama Allah razı olsun adam samimiymiş ki can kulağıyla dinledi.
-O zaman özür diliyorum, diyerek kitapları aldı. Uğurladık gitti.
Bu vesileyle hem müşterimiz gerçek yayınevi hakkında bilgi sahibi olmuştu. Biz de böyle bir isim taklidiyle Müslümanların yanılmasına ve yanlışa yönelmesine sebep olduğunu öğrenmiş olmuştuk.
Durumu Hakikat Kitabevi'nin Müdürü Osman Karabıyık Beyefendiye ilettim.
Patent olarak çok önceden başvurmuşlar ama bu böyle yürümez, dedi. Sabretmek gerektiğini anladım. Allahü teâlâ anlayışımızı artırsın. Bu müşterimiz gibi şuurlu ve Ehl-i sünnet hassasiyeti olan müminlerin sayısını artırsın...
          Taha Ufuk Acar-İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.