Sahte bir imza ile…

A -
A +
“Sana bir yazı var Necati Bey askerlik şubesinden geliyor" diyerek masadaki zarfı onun önüne doğru itti...
 
Ali Bey şaka fikrini savundu:
“Bir şey olmaz Aslan Bey. Alt tarafı bir şaka ne olacak” diye cevap verdi.
Sesimi çıkarmadım “Sen bilirsin” diyerek başımı salladım.
Ali Bey büyük bir soğukkanlılıkla işe koyuldu. Önce büyük bir dosya kâğıdını eline aldı. Daktiloya taktı. Üst tarafına askerlik şubesinin ismini, alt tarafına da bizim sağlık ocağının ismini yazdıktan sonra esas konuya geçti. Aynen şöyle devam etti:
“Trakya bölgesinde çıkması muhtemel bir savaş için yedek asker takviyesi yapılacağından sağlık ocağınız memuru Necati Bey'in acele askerlik şubemize gelmesi için gereğini rica ederim...”
Sonra da sahte bir imza atarak kâğıdı düzenli bir şekilde katladı. Sarı bir zarfa koyup itina ile ağzını kapattı zarfın üstüne de Necati Beyin ismini yazdı ve masanın üzerine bıraktı.
Köy taramasına göreve giden Necati Bey ikindiye doğru daireye geldi. Her zamanki gibi gayet rahattı. Odada ben, Ali Bey ve şoför Nusret Abi vardık. Ben kapının dibine oturdum olanları izlemeye başladım. Nusret Abi de durumun ne olduğunu tam bilmiyordu ama Ali Bey ona bir kaş göz hareketi yapınca o da durumu az çok anlayıp hiç sesini çıkarmadı. Ali Bey biraz sonra gayet ciddi bir şekilde hiç bozuntuya vermeden Necati Bey'e döndü
-Sana bir yazı var Necati Bey, askerlik şubesinden geliyor, diyerek masadaki zarfı onun önüne doğru itti. Necati Bey zarfı eline aldı. Önüne arkasına baktıktan sonra şaşkın ve tedirgin bir şekilde başını salladı:
“Allah Allah benim askerlik şubesinde ne işim olabilir ki?” diye söylendi. Rengi kızarmış yüzü değişik bir hâl almıştı. Büyük bir korku ve telaşla zarfı açtı. Yazıyı okudu şaşkın ve üzgün bir şekilde bize baktı:
“Beni askerlik şubesinden çağırmışlar ya. Bu yaştan sonra beni asker mi yapacaklar? Ya benim beş tane çocuğum var ben ne yapacağım şimdi?” diye ağlamaklı konuşmaya başladı.
Ben şaşkın bir şekilde başımı eğdim. Hiç yüzüne bakmak istemedim. Ali Bey ciddi hâli bırakmıyordu. Nusret Abi de hiç bozuntuya vermiyordu. Kısa bir şaşkınlıktan sonra Necati Bey yazıyı kaptığı gibi Dr. Selim Beyin odasına yöneldi.
Ali Bey işin şaka olduğunu söylemek için yerinden fırladı ama ona yetişemedi.
Necati Bey soluğu doktor beyin odasında aldı. Bu defa telaşlanma sırası Ali Bey'e gelmişti, böyle tatsız bir şakayı Dr. Selim Beyin hiç kabullenemeyeceğini iyi biliyordu ama yapacak bir şey kalmamıştı. DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.