Fazla naz âşık usandırır

A -
A +
Turan’ın psikolojisini iyi yorumlayan Semra “haydi, düş önüme, fazla naz âşık usandırır" der...
 
Gerçekten de sınavlar bitince, her şeyi açıklar annesine Semra. Bu kez de; 
“Niye bana söylemedin? Haberim olsa çocuğa öyle davranmazdım. Biliyorsun, ben hayat boyu seninle olmak zorundayım. Çocuk ya beni istemezse?” diye üzülür.
Akıllı kızımız “Sen üzme canını, ben hallederim. Turan da çok sabırsız davrandı; acele etti” diyerek annesini teselli eder bu kez.
Bir süre sonra Turan’a gelen Semra “Hadi bakalım, bize gidiyoruz. Kayınvaliden seni yemeğe davet ediyor” demesin mi?
Bizim deli âşık önce “Gelmem” diyerek naz yapmak istese de, arkadaşı Müfit “Ne demek gitmem? Git, kayınvalidenle barış. Zaten hatalısın. Yeter yaptıkların. Bu fırsatı kaçırma” diye tatlı-sert bir güzel paylar arkadaşını.
Gider mi peki?
Gitmez olur mu hiç? Canına minnet… Ama bu kadarcık da naz yapmasın mı canım!
Turan’ın psikolojisini iyi yorumlayan Semra “haydi, düş önüme. Fazla naz âşık usandırır” diyerek noktayı koyar.
 “Anasına bak, kızını al!” der atasözü.
Semra akıllı bir kız olduğuna göre, annesi de akıllı bir hanımdır mutlaka. Öyle olduğu yaptığı davetten de anlaşılmıştır. Onun yerine başka bir anne olsa; “ben o terbiyesize, usul âdap bilmeyen saygısız gence kız vermem” demez miydi?
Kayınvalide, güler yüzle karşılar damat adayını. “Gel oğlum, bak senin için neler hazırladım” diyerek kabul eder içeriye. Gerçekten de değişik ve lezzetli yemeklerle süslü çok güzel bir sofra hazırlamıştır. Turan, acele ederek hata yaptığını söyleyip özür dilerse de, kayınvalide, o konuyu kapattığını, üzerinde durmanın gereksiz olduğunu söyler.
Oh be, ne güzel, ne güzel...
Yemek sonrasında gençler, nişanlanmak arzularını dile getirince de “ne zaman ve nasıl isterseniz öyle yapalım” der.
Annenin onayını alan gençler, birlikte çarşıya çıkıp alyanslarını alırlar. Sonra doğru Gençlik Parkı’na… Bir masaya otururlar. İki kola ister Turan...
Ve “bu adımın ömür boyu sürecek mutlu bir evliliğin başlangıcı” olması için dua ederler...
Eve de mutluluk içinde girerler. Aile arasında takılır yüzükleri... Elini öperek hayır duasını alırlar annelerinin... 
          Hüseyin Erkan-İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.