Zor bir yazı!..

A -
A +
 “Bu yazıyı zor yazdım normalde yazamam. İnsan bu büyüklerden bahsederken duygulanıyor...”
 
Rahmetli Enver Abiler, babama öyle güzel muamele ederlermiş ki babam o günleri anlatırken çok duygulanır. Zamanında çok iltifatlarına nail olmuş. O devirleri ben görmedim bilmiyorum. O kadar güzel görüşüp konuşmuşlar ki herkes memnun olmuş elbet… “Enver Abi beni çok severdi” der “benim yerim ayrı idi” der.
Şöyle söylemek isterim ki o zaman bu iltifatları duyanların yüzde yüz şaşırdığına eminim.
Mesela bir keresinde “bu arkadaş hepinizin abisi” buyurmuşlar.
Babamı herkes tanıyordu. Babama böyle davranılmasaydı belki abilerin arasında imkân yok 1-2 sene duramazdı. Hâlbuki yıllarca durdu ve bizim bu kurum içinde yetişmemize bu üstün idare, müdara hâlleri vesile oldu.
Bununla beraber bizlere, aile içinde babama gösterilen sevgi ve saygı içerikli iltifatlar, muameleler anlatıla anlatıla, büyüklere olan sevgimiz arttı. Ehl-i sünnet yolunu tanımamıza vesile oldu. Sahiplenmemiz o kadar kolay oldu ki bu zor süreci böylece aşmış bulunduk.
Cenab-ı Hakka ne kadar şükretsek azdır. Elhamdülillah ki bugün büyükleri seviyoruz. Yıllar yıllar önce Enver Abilerin iletişim dehası babamı ve ondan sonra da bizleri, ailemizi güzel dinimizin hâl ve hareketlerine uymamıza ve bu yolun büyüklerine muhabbet etmemize vesile olacaktı.
Bu büyüklerin herhangi bir zamanda yaptıklarına karışmamak gerektiğini, kafamıza göre yorumlamak yerine “bir hayır vardır” diyerek davranmamız gerektiğini çok yakinen anlamış bulunduğumu düşünüyorum.
Benim bu söylediklerim yaşanmadan anlaşılması zor olsa gerek. Ne olur dikkat edelim. Büyüklerin ilm-i siyaseti ve iletişimdeki dehası neticesinde bu yol ile tanıştık. Bu nedenle büyüklerimizin emrettiği gibi biz de kimseyi hor görmeyelim. Cenab-ı Hak, yapılan iyiliklerin meyvelerini ihsan ediyor. Öyle inanıyorum ki bugün bizim bu yola kavuşmamız, kendi iyiliklerimiz, özelliklerimiz vs. değil. Bu nimete kavuşmamız, Enver Abilerin yaptığı iyilikler, gösterdiği sabırların neticesi ve meyvesi. Bu fırsatı Cenab-ı Hak bize nasip etti ve Enver Abileri vesile kıldı. İnşallah aramızdan ayrılışının dördüncü yılında onun büyütüp bugünlere getirdiği hizmetlere layık olmaya gayret daim olur...
Bu yazıyı zor yazdım normalde yazamam. İnsan bu büyüklerden bahsederken zevk alıyor duygulanıyor...
         Rumuz: “Er”-İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.