Toprağın suya kavuşması gibi...

A -
A +
“Ben 17 yaşına kadar dinimiz hakkında hiçbir şey bilmiyordum. Bu duygu benim içimde hep yaradır...”
 
Yazıp yazmamakta kararsız kaldım. Kıymetli vaktinizi alacağım için şimdiden haklarınızı helal edin.
Ben 39 yaşında bir bayanım. Aslen Kayseriliyim şu anda İzmir’de ikamet ediyorum. Sene 1999’dan beri aradığım huzuru ve saadeti cenab-ı Allah nasip etti Ehl-i sünnet yolunda buldum.
Kayserinin bir köyünde geleneksel olarak hayatını yaşayan ama dinî konuda eğitimleri olmayan anne babanın 6 çocuğundan biriyim. Annem babam geçim derdinden, hayat mücadelesinden olsa gerek ki kendilerini zamanında bilgilendiren olmadığı için onlar da bana dinimi öğretememişti.
Ben 17 yaşına kadar dinimiz hakkında hiçbir şey bilmiyordum. Bu duygu benim içimde hep yaradır...
16 yaşında kısa bir evlilik geçirdim. Ayrıldıktan sonra köyde ailemin yanına geldim. Kendi kendimi ve hayatı sorgulamaya başladım. Ben niçin yaratıldım? Koskoca hayatı kâinatı yaratan yaratıcıya kulluk yapmanın gerektiğini düşünüyordum ama nasıl yerine getirmemiz gerektiğinin bilmiyordum.
Bu duygularla teyzemden namaz kılmasını öğrendim. Bulduğum kitapları okumaya ve dinimi öğrenmeye çalıştım...
İkinci evliliğimden sonra 1999’da İzmir’e geldim. Dinime olan ilgim ve düşkünlüğüm daha da artıyordu. Sevgili Peygamberimizin, sahabeyi kiramın hayatlarını öğrenmek istiyordum.
Bir hafta sonu elim radyoya gittiğinde çevirirken Osman Ünlü Hocamın namazın ehemmiyeti ve kaza namazıyla ilgili konuşmalarına dikkat kesildim.
Tam da merak ettiğim soruların cevaplarını veriyordu. Artık her gün o saatte hocamı dinlemeye başladım. Susuz toprağın suya kavuşması gibi artık her günü iple çekiyordum...
Tam İlmihal Seâdet-i Ebediye kitabı başta olmak üzere Hakikat Kitabevi’nin eserlerinden haberdar oldum. Beyim daha önce Türkiye gazetesine abone olmuş. Yıllarca devam etmiş. Şu anda da yıllardan beri Osman Hocamı dinliyorum. Radyo olsun gazete olsun önemini şimdi daha iyi anlıyorum.
Şimdi de 15 yaşında bir evladım var. Onu da elimden geldiği kadar Ehl-i sünnet itikadı üzere yetiştirmeye çalışıyorum.
Rabbim cümle müminlere ve anne babalara bu konuda yardım ihsan eylesin. Türkiye gazetesini ve TGRT FM'i daim muzaffer kılsın. Allah sizlerden razı olsun.
          Rumuz: “Anne”
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.