“Enişten benim oğlumdur!..”

A -
A +
“Kadın o zaman öğrenmiş eniştemle aynı ilde ikamet ettiklerini ve telefon numarasını alıp aramış...”
 
 
Ablam ve eniştem Konya’da ikamet ederken, eniştemin yıllardır görüşmediği annesinin de Konya’da olduğu anlaşılınca içimize bir ümit düşmüştü. Nerede olduğunu bulup ablamın doğumu vesilesiyle hastaneye refakatçi olarak getirip oğluyla barışmasını sağlayacaktık... Ne enteresandır ki aynı hastaneye bizden habersiz refakatçi olarak gelmişti. Kız kardeşimle kantine indiklerinde konuşup kendini tanıtmış kadın. Eniştem, ben ve  kız kardeşim hastaneden ayrılırken  bir ara merdivenlerde kardeşim kulağıma eğilip “o refakatçi kadın eniştemin annesiymiş” diyor.
Ben inanamıyorum. Şoke oluyorum, donup kalıyorum ama eniştem durumu anlamasın diye gözyaşlarımı saklıyorum. Bu nasıl bir tesadüftür ya Rabbi!..
Dayanamadım, arabada, eve varana kadar ağladım. Hatta eniştem fark edip sordu.
“Ne oldu bu hâlin ne böyle?” diye.
“Bir şey yok” deyip geçiştiriyorum.
Eniştem kardeşimle beni eve bırakıp kendi evlerine geçti.
Kardeşim hemen anlatmaya başladı:
“Kadınla kantine indik ve sigara içmek için oraya oturduk. Muhabbet ederken ‘Enişten kimlerden acaba?’ diye sordu. ‘Marangoz Hasan’ derler babasına, dedim. Kadın şoka oldu ve ‘sana bir şey söyleyeceğim ama kimseye bundan bahsetme, enişten benim oğlumdur’ dedi.
Ben ‘inanmıyorum’ deyince çıkartıp kimliğini gösterdi. 'Fatma Köse' yazıyordu. Evet, gerçekten de oydu. Kadın bir gün 'yeşil kart' başvurusu için kaymakamlığa gitmiş. Oradaki görevliler sistemden görüp aynı ilde ikamet edip çalışan Ahmet adında bir oğlu olduğunu ve onun sigortasından faydalanabileceğini söylemişler. Kadın o zaman öğrenmiş eniştemle aynı ilde ikamet ettiklerini ve telefon numarasını alıp aramış bu miras olayı için. Eniştem de konuşmak istemeyip ‘yanlış numara’ deyip kapatınca çok üzülmüş. ‘Tarla verecektim ben ona onun için aramıştım’ dedi...”
Ben kardeşimin anlattıklarını duyunca bir kere daha şoke oldum. Bunca zaman hiç arama sorma; 24 sene sonra 'tesadüfen' bulunca da “tarla var üzerimde ona vermem lazımdı. Diğer çocukların değil, bunun hakkıdır o tarla. Çünkü onun dedesinden kalmıştı” de!..
Ablam taburcu oldu. Eve geldikten bir süre sonra enişteme olayı anlatmış. “O kadın senin annenmiş” demiş. Eniştem hem şaşırmış hem de çok öfkelenmiş:

“Hanginiz buldu çağırdı onu oraya?” demiş. İnanamamış tesadüfen olduğuna... DEVAMI YARIN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.