Sizin tikiniz mi var yoksa?

A -
A +
Çok kibar çok nazik bir beyefendiydi. Herkese karşı “efendim” diyerek konuşur ve cevap verirdi...
 
 
Efendim malumunuz “tik”i olan insanlar var ve her birinde değişik şekilde ortaya çıkıyor. Kimine tik anlamında dokunduğun an otomatik olarak ağzından bazı sözler dökülüyor.
Bu sözler bazen hiç de hoş olmayan, hatta söyleyenin bile sonradan mahcup olacağı sözler bile olabiliyor.
Ben de bu tür tik sahibi birisiydim. Bana dokunduklarında ağzımdan istemeyerek hoş olmayan kelimeler sarf ediyordum.
Hayat böyle devam ediyordu. 1994 yılında ülkemizde büyük bir ekonomik kriz patlamıştı.
Bu sıkıntılı günlerin birinde bir gün amirimiz sabah saatlerinde bir toplantı yaptı.
“Arkadaşlar malumunuz ekonomik kriz var. Herhangi bir ürün bulmamız mümkün değil. Herkes bu günden itibaren serbesttir. Hepinize çok teşekkür ederim. Herkes hakkını helal etsin, benden yana helal olsun” dedi.
Biz de zaten böyle bir açıklama bekliyorduk. Buraya kadar tamam, ancak insanlar için neyin hayırlı olduğunu kimse bilemez. Şahsım için o kriz büyük bir nimet oldu. Zira doğru yolu ondan sonra öğrendim. Tabii herkes ayrı bir iş arayışına girişti.
Biz de bir inşaat firmasında amele (işçi) olarak iş bulduk çok şükür.
Bir müddet çalışınca bir tanıdık vesilesiyle başka bir şubesine gönderildik. Yeni yerimi çok sevmiştim. Aynı zamanda iş yerinde yatıyorduk. Herhangi bir sıkıntı yoktu. Günler aylar lay lay lom geçiyordu.
Tabiri caiz ise yiyip içip yatıyorduk. Ne acıdır ki bu kadar vaktimiz olmasına rağmen namazları hemen iki dakikada tadili erkâna hiç riayet etmeden yatıp kalkıp kılıyorduk. Herhangi bir amacımız gayemiz yoktu.
Bu dünyanın bir de öte tarafı olduğunu oraya göre hiç hazırlık yapıp yapmadığımızı düşünmüyorduk...
Derken bir gün bu iş yerinde yeni bir arkadaş işbaşı yaptı. Çok kibar çok nazik bir beyefendiydi.
Herkese karşı hep “efendim” diyerek konuşur ve cevap verirdi.
Ya da benden bir şey istediğinde onun istediğini yerine getirmem görevim olduğu hâlde benden rica eder, istirham ederdi.
Bu arkadaş muhasebeci olarak göreve başlamıştı. Biz de kendisini gerçekten çok sevmiştik. Çünkü diğer insanlardan çok farklı davrandığını herkes kabul ediyordu. Çok kibar ve çok nazik bir insandı. O kadar ki böylesi bir insanla ilk defa karşılaşıyorum desem doğrudur. Ama o insana karşı bilseniz bir gün nasıl mahcup oldum… DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.