"Okudukça kalbim huzurla doldu”

A -
A +
“Yaşadığım bir ruh hâlimi uygun görürseniz gazetemizle okuyucularımızla paylaşmak istedim...”
 
Üniversitede okuyordum. Ders aralarında okulun yakınındaki mescide gidip namazlarımı kılıyordum. O gün, sınıfta yaşadığım bir hâdiseden dolayı ruhum çok sıkılıyordu. İnsanların hâline baktıkça hayatı sorguluyor; “ötelerden habersiz bu neyin koşuşturması?” diyordum.
Beri taraftan güzel dinimizi yanlış anlatan bozuk fikirli insanlardan da iyice bunalmıştım. Yine bu duygular içerisinde mescide gittim.
Mescidin kitaplığını karıştırırken eskimiş bir kitap dikkatimi çekti. Sanki kitaba doğru çekiliyor gibiydim. Alıp ismine baktığımda "Müjdeci Mektûblar" yazıyordu.
Okumaya başladım.
Ne kadar özlü sözlerdi… Çoğunu anlamak için tekrar tekrar ama her defasında ayrı bir zevk alarak okuyordum. Nasıl anlatacağımı bilemiyorum. Okudukça kalbim huzurla dolmaya başladı... Hazine bulmuş gibi neşeye gark olmaya başladım. Kitaplarımıza kavuşmakla şereflenenler, benim de o an neler hissettiğimi çok iyi anlayacaklardır…
Çok kısa zamanda içindeki birbirinden etkileyici mektupları bitiriverdim. Bir arkadaşım kitabı görünce:
“Neyin müjdesiymiş bunlar?” diyerek biraz da alaycı bir ifadeyle güldü.
Aslında kendisi bir kitap kurduydu. Bir sürü kitap okuyordu. Dünya klasiklerinin hemen hepsini bitirmişti. Ama bu "mıknatıs" onu çekmemişti!..
O an bir kere daha anladım ki bu mektuplar da herkese hitap etmiyordu. Tabii ya, her mektup herkese yazılır mıydı? Bu mektup müjdeciydi. Ve Sadece müjdeye kavuşacak olanlar için yazılmıştı…
Hani 164. Mektupta buyuruluyor ya:
“İnsanların, Allahü teâlâdan gelen nimetlere nâil olmamaları, Ondan yüz çevirdikleri içindir. Yüz çeviren, elbette bir şey alamaz. Ağzı kapalı bir kap, nisan yağmuruna elbette kavuşamaz...”
Gerçekten bu ruh hâline kavuşmak için gönlün de bu hâle açık alması gerekiyormuş. Bize bu gönlü veren Rabbime şükürler olsun. Çok kitap okumak yerine doğru olan kitabı çok okumak nasip ettiği için…
Cenab-ı Hak, bize İmam-ı Rabbani hazretlerini tanıtan büyüklerimizden sonsuz kere, sonsuz kere, sonsuz kere razı olsun. Bu hazineyi üniversite gençliğinin gelip namaz kıldığı mescide ulaştıranlara yüksek dereceler ihsan eylesin. Kitaplarımızın hepsini ihlâs ile yaşayabilmek için gazetemizin aziz, muhterem okuyucularından dua istirham ederim efendim...

        Rumuz: “Güzel Ülke”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.