Bu acıyı hâlen çekmekteyim!..

A -
A +
 “Ben bu sıkıntıları okul bittikten sonra memuriyet hayatımda da yaşadım hâlen de çekmekteyim...”
 
Çocukluk yıllarımın teknolojiden uzak köylerimizde kalabalık aileler içinde hayat pek bir tatlı ve huzurlu geçiyordu ama beraberinde yol su elektrik olmaması, hastane doktora gidilemez oluşu nice basit hastalıklar sebebiyle insanların ileride ömür boyu mağdur olmalarına sebep olabiliyordu. Ben bunu bizzat kendim yaşayacaktım. Hem de mesleğim sağlıkçı olmasına rağmen…  Okulda anatomi hocasının anlattıklarını dinleyince şoke oldum ve ders sonrası durumumu anlattım.
O da zaten benim az duyduğumu ve böyle bir sıkıntımın olduğunu tahminen de olsa biliyordu. Beni hemen hastaneye sevk ediyor ve viziteye çıkıyorum. Doktorlar, tahliller, ilaçlar, tedaviler ardı ardına epey bir şeyler yapılıyor ama kulağımın biraz ağrısının geçmesi dışında hiçbir şeyin bir faydası olmuyor maalesef. Zira yıllar önce doktora gitmeyip düzenli tedavi olmadığım için ve bilhassa kulağıma uygulanan o sıcak bez ve tahta parçasının etkisiyle kulak zarının tamamen eridiği ve artık bundan sonra yapacak bir şey olmayacağı ortaya çıkıyor. Memleketimizdeki o günün şartlarında tamamen iyi niyetle yapılan “sıcak bası” uygulaması sonucu yanlış tedavi kulak zarının tamamen erimesine ve sağ kulağımın hiçbir şekilde duymamasına yol açıyordu.
Ben bunun sıkıntılarını okul bittikten sonra memuriyet hayatımda da yaşadım ve hâlen de çekmekteyim. Tabii yaşlanınca sıkıntılar daha da artmaya başladı. Bursa’da görev yaparken Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde ön lisans kursuna devam ederken KBB Bölüm Başkanı profesör ve heyete muayene olunca bana ameliyat önerdiler. Vücudumun herhangi bir yerinden alınacak ufak bir deri parçasından kulağıma suni bir zar koymak istediler. Ben de hocayla görüştüm
“Hocam bu suni zarın duymama bir faydası olacak mı?”
Hocanın bana verdiği cevap aynen şöyle oldu:
“Suni zarın duymana hiçbir faydası olmayacak. Sadece kulağını dışarıdan gelecek toz, kir ve diğer zararlı şeylerden korumaya yarayacak o kadar.”
“Hocam duymama hiçbir faydası olmayacaksa ben de ameliyat olmaktan vazgeçiyorum, çünkü zaten az çok kulağımı korumaya çalışıyorum” diyerek ameliyat olmadım.
Şimdi bazen sağ kulağımın çevresinde hafif uyuşmalar ve ağrılar oluyor ama bu yaştan sonra artık yapacak bir şey yok, gideceği yere kadar gidecek. Yalnız ben elimden geldiğince kulağımı korumaya çalışıyorum.
Sağlık konusu ihmale gelmez. Herkese sağlıklı günler diliyorum...
               Em. Sağ. Yazar-Aslan Torun
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.