Yazım çıkar mı anne?

A -
A +
 “Gazetemizi her gün apartmanın girişinden eve getiren ben, artık daha heyecanla bekleyeceğim!..”
 
 
O gün iftar hazırlığında olan annem okul tatilimi de fırsat bilip beni yanına çağırdı. Ben hazırlık yaparken “sen de getir de gazetemizi bana okuyuver” dedi.
Ben de alıp gazeteyi geldim. Anneme gazetemizin haber başlıklardan kısa olanları seçip seçip okuyordum. Sonra “Bizim Sayfayı aç!” dedi.
Açtım. Bizim Sayfa’da her gün yazılarını okuduğumuz Osman dedem, Ramazan hocam, Ünal abimin yazılarının başlıklarını okuyorken aklıma bir fikir geldi. 
Daha önce annemin de “Konyalı gelin” olarak gönderdiği yazıları hatırladık.
Artık ben de okuma yazma öğrendim. Tabii annem kadar olmasa da: 
-Anne dedim, acaba ben yazsam Ünal abiye yazım yayınlanır mı?
Annem hiç tereddütsüz: 
-Tabii evladım, onlar da seni biliyor; ta bebekliğinden beri hocalarımız dua ediyor, sorular soruyoruz. Sen gazetemizin küçük okuyucularındansın. Hem başka kardeşlerine de örnek olursun inşallah. "Niyet hayır, akıbet hayr" dedi ve ben de yazmaya başladım. 
“Peki ne hakkında yazacaksın?” diye sorduğunda annem, “pek tabii ki; İslamiyet'i, güzel dinimi nasıl yaşıyorum onun hakkında” dedim.
Annem de çok merak etti ne yazacağımı. Gazetemizi her gün apartmanın girişinden eve getiren ben, artık daha heyecanla koşa koşa almaya gideceğim; “acaba hatıram bugün mü çıktı?” diye.
Şimdiden çok teşekkür ederim Ünal abi. Herkese hayırlı ramazanlar. Hocalarıma büyüklerime hizmette bulunanlara dua ediyorum dua bekliyorum. 
Benim adım Salim Eren. Konyalıyım. Antalya’da yaşıyorum. 8 yaşındayım. Üçüncü sınıfa geçtim. 
Ben küçükken dua ezberlerdim. Annem de beni oyun oynanmak için bahçeye inmeme izin verirdi. 
Bir gün annem dedi ki:
-Oğlum bak hocalarımız sana bir görev verdi.
Merakla baktım gözlerine: 
-Neymiş, neymiş, dedim?
"Senin güzel ibadet etmen namazını kılman Kur'ân-ı kerim öğrenmen ve silsile-yi  aliyye büyüklerini öğrenmen. Eğer ki bunları yaparsan çok güzel şeyler olur, demişler..."
Ben de hemen Silsile-yi aliyye büyüklerinin isimlerini ezberledim. Namazımı sünnete uygun ve tadili erkânına uygun olarak kılıyorum. Şimdi de camiye gidip kılıyorum ve yolda tanıdıklarıma ve arkadaşlarıma selam veriyorum. Kitaplarımızdan da okuyup öyle yatıyorum. Annemin dinî kitap poşetlerini de taşıyorum ki sevap kazanalım diye...
           Salim Eren Okşanca-Antalya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.