Bayramınız mübarek olsun

A -
A +
Ziyaret ettiğin kimse eğer aile büyüğünüz ise "hayırlı evlat” olarak size dua edecektir.
 
 
Bayramlar “sevinmek” olduğu kadar, “sevindirmek” için de fırsat günleridir. Hatta bayram sevinmekten çok sevindirmek için vardır. En makbul olanı ziyaret ederek sevindirmektir. Onu sayıp, onu insan yerine koyup, ona değer verip onu ziyaret etmek, ona dünyaları bağışlamak gibi olacaktır. Gönlü olacaktır. Mahzunluğu gidecektir.
Bir geleni olduğu için mutlu olacaktır. Ve o gelen “sen” olduğun için seni bir ömür unutmayacak, “benim bayramda ziyaretime geldi” diye iyilikle anacaktır.
Ziyaret ettiğin kimse hasta ise moral bulacak, yaşama sevinci oluşacaktır. Yaşlı ise yaşlılığın verdiği üzüntü gam kederden kurtulacak, büyük olarak kendini saydığınız için sizinle gurur duyacaktır.
Ziyaret ettiğin kimse eğer aile büyüğünüz ise "hayırlı evlat” olarak size dua edecektir. Hısım akrabadan biri ise akrabalık bağlarınız kuvvetlenecektir. Komşularınız ise komşuluk bağlarınız güçlenecektir. Hastanede veya evinde yatan bir hasta ise onun gönlünde taht kuracak, hastayı ziyaret sevabı alacaksınız. Fakir ve kimsesiz ise onları sevindirmekle Allah’ın övdüğü kul olma şerefine kavuşacaksınız. Bir yetim ise onun sevinmesi sebebiyle melekleri sevindireceksiniz.
Bayram ziyaretlerinde kabristan ziyaretlerini de unutmayınız. Daha dün de vefat etse, yıllar önce de vefat etse, siz yok iken de vefat etmiş olsa, sizin akrabanız, sizin komşunuz ve genel olarak mümin olarak kabri başına gidip bir Fatiha okumak, onun ruhunu şad etmek olacaktır.
Ziyaret edilemeyen uzaktaki akraba, eş dost ve arkadaşlarımızı telefonla arayıp mümkün ise bizzat sesini duymaya çalışmalısınız.
Bayramlar aynı zamanda küslükten kurtulup barışma fırsatıdır.
Son zamanlarda bayram günlerini tatil günleri gibi değerlendiren okuyucularımız vardır.
Onlara da hak vermiyor değiliz. Bunaltıcı bir şehir ortamından, yorucu mesailerden ve şehrin tek başına insanı çıldırtmaya yetecek stresinden kurtulmak için bu günleri fırsat bilmektesiniz.
Ama bir düşünün; tatile gittiğinizde size, müşteriniz olarak “hoş geldiniz” diye gülen profesyonel yüzler yerine “Aman da kimler gelmiş” diyerek siz geldiğiniz için sevinip coşanlarla karşılanacaksınız.
Yani bayramda ziyareti tercih ederseniz hem tatil hem bayram yaşayacaksınız. 
Bu vesileyle sizlerin de bayramını tebrik ediyoruz...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.