"Beni işimle ölçün lütfen!.."

A -
A +
“Okuduğum gazetemin sizin dünya görüşünüze uygun yazmasını benim de o görüşte olmamı beklemeyin!..”
 
Müdürlüğe asaleten atanmayı bekleyen o komiserimiz tarafından okuduğum gazetemle ilgili tenkit edildiğim bir günde, yanılmıyorsam 2 Mayıs 1989 tarihli Türkiye gazetesi ve kendisinin okuduğu -şimdi sahip ve tarafını da değiştiren- gazeteyi masasının üzerine koyup demiştim ki:
“Komiserim biz polisiz. Devletin bir gücüyüz ve milletimizin emrindeyiz. Şu iki gazetenin manşetten verdiği haberi insaf ile okuyun. Benim okuduğum gazete, adına yaraşır şekilde milletine ve devletine hiçbir zaman haksızlık yapmamış ve bugün de dünkü 1 Mayıs olaylarını nasıl görmüş, haberi çarpıtmadan nasıl yazmış bakın. Bir de sizin okuduğunuz adı güzel ama maalesef milletine mesafeli gazetenin 1. sayfadan olaya bakışını görün. Haberde olaylara müdahale esnasında ölen göstericinin vurulmasına sebep olan polis memurunun herhangi bir tahkikat yapılmamışken nasıl hedef gösterildiğini görün. -Ki daha sonra o polis memuru sol örgütlerce şehit edildi- Resminin tanınacak şekilde gazetede yer almasını nasıl karşılıyorsunuz? Bu konuda devletine milletin değerlerine sahip çıkanla, yıkmaya çalışanları, değerlerimize ters düşenleri görün ve işimde yanlışım varsa yaptığım yanlışlarımla eleştirin, okuduğum gazetemin sizin dünya görüşünüze uygun yazmasını ve benim de sizinle aynı görüşte olmamı benden beklemeyin...”
Olaya şahit olan arkadaşlarım benim adıma endişelenmişler geçici de olsa amirimiz olan bu zatın bana zarar verebileceğini söyleyerek dikkatli olmamı tavsiye etmişlerdi. Ne de olsa yeni memurduk ve yolun başında idik. Ben de “bu gazetede tarif edemeyeceğim bir özellik var bana bir zarar geleceğini zannetmiyorum. Hoş, herhangi bir kötü durum olsa bile rızık endişem yok. Bir başka kapı benim için açıktır inancındayım” demiştim.

Sonra ne oldu biliyor musunuz? Komiser yardımcısı rütbesi ile tesis müdürü yetkisine ve imkânlarına kavuşmayı bekleyen bu kişinin tayini hiç ummadığı bir şekilde aynı il sınırları içindeki bir ilçeye çıkmıştı. Bir süre sonra benim de tayinim aynı il merkezinde, bütün meslektaşlarımın çalışmayı hayal ettiklerini sandığım bir birime çıktı. Zaman zaman eski iş yerindeki arkadaşlarımı aradığımda özellikle tesiste terzilik yapan personelin âdetten de olsa ilk önce sağlık sıhhat ve rahatımı sormasını beklerken onlar ne anlatıyordu biliyor musunuz? DEVAMI YARIN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.