Yürüyüş ve cami hatıralarım

A -
A +
“Bu yürüyüşlerde nice güzel arkadaşlıklarım olmuştur. Bir iki hatıramı sizlere yazmak istedim”
 
Her gün yürüyüşlerimi hiç ihmal etmem. Hem kış hem de yaz sezonunda yürürüm. Herkese de yürüyebiliyorsa mutlaka yaşlarına göre yürümelerini tavsiye ederim. Tüm hastalıklara faydası var ve koruyucudur da…
Bu yürüyüşlerde nice güzel arkadaşlıklarım olmuştur. Nice farklı dünyadan insanlarla tanışmışımdır.
İki farklı insan ve iki farklı hatıramı sizlere yazmak istedim.
Bir tanesi, bir gün yürüyüş parkurları fazla olan komşu sitede her günkü güzergâhımda bir villanın önünden geçerken paniğe kapılmış ve evin içine girip çıkan, 112 ambulans bekleyen bir ailenin tedirgin hâlini gördüm. Ben de “belki yardımcı olurum” diye gayri ihtiyari içeri daldım.
İçeride ağzından köpükler gelen, nefes alıp vermede zorluklar çeken tahminen 65 yaşlarında bir kişi vardı. Adamcağızın o hâli aileye tam bir korku, heyecan ve en önemlisi de panik yaşatıyordu.
Birkaç dakika içinde de 112 ambulansının siren sesi yüreğimize su serpti. Sağlık görevlileri hemen hastanın tansiyonuna baktı ve sedyeye yatırıp apar topar ambulansa taşıdılar. Bir yakınıyla birlikte hastaneye götürdüler.
Birkaç gün sonra yine o villaya komşu başka bir aileye konuyu açıp komşunun durumunun nasıl olduğunu sordum. Hasta zehirlenmiş neden zehirlendi ise  ancak tedavi sonrası düzelmiş.
Bu habere çok sevindim. Tabii genelde gittiğimiz caminin cemaatini az çok tanırız. Kimiyle muhabbet ederiz, kimiyle selamlaşırız, kimi aşina yani tanıdık gelir. Bu sağlığına kavuşan kimseyi daha sonra cami cemaati arasında görünce hemen tanıdım. Demek ki camiye namazlara o da gelip gidiyormuş. Çok memnun oldum. Çok sevindim. Hem sağlığına kavuştuğuna sevindim, hem camiye cemaate namaza geldiğine sevindim.
Cami cemaati ile konuşup görüşmek ve tanışmak da ayrı bir mutluluk bizler için. Yine bir keresinde oturduğum sitenin aynı blokunda Yemen’den gelmiş beş senedir de ülkemizde fıkıh ilmi üzerine doktorasını yapmakta olan evli ve iki çocuklu bir Yemenli ile tanıştım.
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde okuyormuş. Onunla da namaza bazen beraber gidip gelirken sohbet ederiz. Osmanlının batmasından sonra Orta Doğu’da dengelerin alt üst olduğundan üzüntü ile söz eder, neler anlatır neler… Kendisi tam bir Recep Tayyip Erdoğan hayranıdır.
Necdet Akman- İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.