Semra bir kez daha yıkılmıştı!..

A -
A +
“Semra Antalya'da kendisini istikbal vaadiyle kandıran biriyle beraber yaşamaya başlamış!..”
 
 
 
Düğününü yapıp evlendireceği evlatlığının durumunu bir fitneci dedikoducu sebebiyle gizleyemeyen Vahide Abla, hem yarım kalan düğün sebebiyle, hem onuru ve gururu incinen kızı Semra’nın evi terk etmesi sebebiyle yıkılmış, perişan olmuştu. Nice zaman sonra karşılaştığımda bir tuhaf olmuştum. Bakışları daha bir mütevekkil, sönmüş bir volkan gibiydi. Hâl hatırdan sonra sordum:
-Nasıl, bulabildin değil mi Semra'yı?
Başıyla evet diyordu ama yüzünde hiç sevinç emaresi yoktu.
Daha bir heyecanlanmıştım.
-Beni merakta bırakmayacaksın inşallah?
Ama ısrarla susuyordu. Sanki bu kez bir şey söylemek istemiyordu. Sanki içindeki acı daha bir dayanılmaz gibiydi.
Yıllar önceki ısrar geldi hatırıma. Semra'yı evlatlık aldığını mahalleli zorla söyletmişti. Sonra bu sır kızcağızın düğün gününde karşısına çıkmıştı. Dolayısıyla bu kez ne yaşadığını söylemek istemeyince ben de üstelemedim.
Sadece Antalya'ya taşınacağını söyledi o kadar. Birkaç güne kadar da yükte hafif pahada ağır eşyasını bir küçük kamyona yükleyip bir gölge gibi ayrıldı.
Ama çok geçmeden dedikoducular kadıncağızın saklamak istediği yüreğindeki acıyı deşifre etmeyi, onunla da kalmayıp mahalleye yaymayı başarmışlardı!..
Meğer Semra Antalya'ya kaçmış. Orada kendisini istikbal vaadiyle kandıran biriyle beraber yaşamaya başlamış. Bu birliktelikten bir de çocukları olmuş. Fakat Semra'ya iyi niyet beslemeyen adam, iş resmî evlenmeye geldiğinde ne evliliği ne de çocuğu kabul etmiş!..
Semra bir kez daha yıkılmış. Ana kız çocuk için babalık davası açmak istemişler. Ancak DNA testi falan derken bu işler için yaklaşık iki bin lira masraf gerekiyormuş. Bunu bile bulmaktan acizlermiş.
Kadıncağız yine de kızının yanında olmuş. Ona teselli vermiş. “Gel kızım seni önceden nasıl büyüttü isem, nasıl bağrıma bastı isem şimdi de aynen öyle korurum, sen benim bi tanemsin” diye yalvardıysa da Semra “artık o mahallede yaşayamam” deyince bu yüzden Ankara'daki evini dağıtıp Antalya'ya taşınmış...
Vahide Abla gerçekten ne vefalı bir kadınmış ki evlatlık aldığı kızına sonuna kadar analık yapmaya karar vermişti.
Şimdi Antalya'da kızı bir iş bulup çalışacak Vahide Abla da babası olduğu hâlde ispat edemediği torununa bakacakmış. Rabbim herkese hayırlısını versin...
          Rumuz: “Gülten”-Elmadağ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.