Engelliye engel çıkaranlar!..

A -
A +
“Sabah kontuarda rapor ve 260 lira bilet farkı isteyen genç gitmiş, gündüz çalışanlar gelmişti...”
 
 
Uçağa alınmam için rapor istendiğini bu konuda nasıl bir yol izlemem gerektiğini öğrenmek için üstelik görevlilerce yönlendirildiğim için gittiğim odasında, beni bir kelime olsun dinlemeyen doktor bir de görevlileri çağırıp kovdurtmuş, hakkımda şikâyette bulunmuştu.
O an anladım ki her taraf âdeta robotlaşmış… Bir insan o kapıdan içeri girerse sırası gelmiş hasta olmalı. Bunun dışında kimseye bir kelime dahi konuşmaya tahammül kalmamış.
Bu da beni ayrıca kahretti… Sabah saat 04.00’ten saat 10.00’a kadar %93 engelli hâlimde derdimi anlatacak bir yetkili bulamamanın sıkıntısını doktorla paylaşacağım ümidiyle gittiğim hastanede bir de doktor tarafından kovulmuştum.
Çevremde tanıdık bildik dostlarımızın yardımıyla yönlendirilip nihayetinde o gün “uçağa binebilir” raporumu alarak saat 15.00’te kalkacak olan uçağa yetişmek üzere havaalanına gittim.
Sabah kontuarda benden rapor ve 260 lira bilet farkı isteyen genç gitmiş, yerine iki tane gündüz çalışan eleman gelmişti. Kendilerine raporu ve kimliği uzatıp benim durumumun ne olduğunu öğrenmek istedim. Yan taraftaki bayan memur adımı duyunca “tamam beyefendi sizin biletiniz hazır. Tüpünüzü de boş olarak bagaj bölümüne alacağız” dedi.
Bu sözleri duyunca sevinecek miyim, üzülecek miyim bilemedim. Daha sabah beni uçağa almayanlar oksijen tüpümü bahane etmişler, “tamam tüpü bırakayım” dediğimde de benden sağlık raporu istemişlerdi. Şimdi ise gün boyu yoğun mücadele vererek aldığım o raporun yüzüne bile bakmamışlardı. Ben 12 Eylül 2017 tarihinde OGU havalimanından İstanbul Atatürk havalimanına saat 04.50’de kalkan uçağın o değerli pilotunun hangi duyguyla beni orada bırakarak uçtuğunu merak ediyorum ve yetkililerden bunun cevabını bekliyorum. Rapor gerekiyorsa niçin sonraki yetkililer hiç rapora bakmadı, rapor gerekmiyorsa önceki pilot neden rapor şartı getirdi? Bu, kişiye göre mi kafaya göre mi? Neye göre doğrusu merak etmekteyim… Bir sonraki gün sorunsuz bir şekilde yaptığım yolculuk neticesi evime ulaşabildim.
İstanbul’a geldiğimin ertesi günü, 15 gün sonra çıkar denildiği hâlde üç aydır haber verilmeyen engelli kimliğimin akıbetini öğrenmek için Aile ve Politikalar Bakanlığı Başakşehir Şubesine gittim. Girişteki görevliye kimliğimin çıkıp çıkmadığını öğrenmek istediğimde telefonla aranıp aranmadığımı sordu... DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.