Savunurken bile suçladılar!..

A -
A +
“Beni neden aramadıklarını sorduğumda aldığım cevap ise gerçekten pes dedirtecek cinstendi...”
 
Havaalanında yaşadığım bütün olumsuzluklara rağmen çok şükür İstanbul’a uçabilmiş, evime gelebilmiştim. Şimdi de üç ay geçtiği hâlde alamadığım engelli kartımın peşine düşmüştüm.
Bana hâlâ telefonla aranıp aranmadığımı soran görevliye “arkadaş üç aydan fazla zaman geçti ne arayan var ne soran” diyerek başka bir görevliye yöneldim. İçeri girdiğimde görevli, ne için geldiğimi duymuş olmalı ki, içeri girer girmez adımı sordu ve yanındaki bir kutudan çıkardığı kimliklere baktı ve benim kimliğimi aradan çıkarıp verdi.
Beni neden aramadıklarını sorduğumda aldığım cevap ise gerçekten pes dedirtecek cinstendi…
“Numaranızı yanlış vermiş olabilirsiniz!”
Kendilerini savunma yaparken bile beni suçlamaları tuhafıma gitti. Ben de onlara manidar bir şekilde "olabilir, belki de siz yanlış almışsınızdır” diyerek adıma kayıtlı numaraya bakmalarını söyledim. Ben ısrarcı davranınca başka bir görevlinin ihmali olduğu söylendi. Hangi bir aksaklığı düzeltecektim ki olayı fazla kurcalamadan evime döndüm...
Ah bu bürokrasi bizi öylesine sarmış ki hangi bir derdimizi anlatayım… Kimliğimi alıp eve geldiğimde kanser tedavisi gördüğüm Vakıf Gureba Hastanesi Medikal Onkoloji Servisinden sekreterle görüşüp randevu almak istedim. Hastaneyi aradım. Sekreter hanımın adını verdim. Beni sekreterliğe bağladılar. O isimdeki sekreter hanımın işten ayrıldığını söyleyen bayana randevu almak için aradığımı söyledim. Bana verilen cevap şuydu:
“Randevuyu buraya gelip alabilirsiniz...”
Şaşkınlığımı yaşamama fırsat kalmadan telefon suratıma kapanmıştı. Buradaki kontrol randevusu MHRS randevusundan bağımsız sadece o klinikte tedavi gören hastalar için verilen bir randevuydu.
Kanser hastası, kalp hastası, solunum yetersizliği olan, bağışıklık sistemi zayıf ve %93 engelli raporu olan bir hastanın Başakşehir’den kalkıp belediye otobüsüyle yaklaşık bir saat sonra ulaştığım bir hastaneye gidip kontrol için randevu istiyorum dediğimde görevlinin yapacağı iş ajandayı açıp adımı yazarak bana gün vermesi. Oradaki görevlinin 30 saniyede yapacağı bir iş benim en az 3 saatimi alacak. Ayrıca doktorlarım bağışıklık sistemim zayıf olduğundan dolayı benim toplu ulaşım araçlarını kullanmamam için uyarıda bulunuyor. Bu durumdaki bir hastayı 30 saniyelik bir iş için ayağına çağıran görevliyi de çok merak ediyorum...
       Fahrettin Özyurt-İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.