Hep dua ediyorum o amcaya...

A -
A +
Nereden geldiğini anlayamadığım bir amca görevlinin önündeki masa gibi şeyin üzerine 1 lira koydu!..
 
 
Geçtiğimiz aylardaki günlerin birinde, kardeşimin görev yaptığı ilçeden memleketimize gitmek için hayatımda ilk defa şehirler arası otobüse bindim.
Otobüs saat 23.00'te hareket edecekti ve yaklaşık, 5-6 saat sonra memleketimizde olacaktık.
Sabah namazı vakti yolda geçecekti. Bu nedenle abdestimi aldım, hazırlıklı olarak çıktım.
Saatler süren yolculuktan sonra sabah namazı vaktinin sonlarına doğru büyük şehirlerimizden birinin otogarına yolcu indirmek için girdik.
Yolcular inerken ben de kardeşime “lavaboya gidiyorum” diye indim. İlk defa gördüğüm, geldiğim bu yerde mescit yazan yere doğru hızlı adımlarla yürümeye başladım. Acaba otobüs hemen hareket eder miydi? Hareket etmeden namazımı eda edip yetişebilecek miydim? Beni beklerler miydi?
Bu ve benzeri düşüncelerle ilerledim. Önce erkekler için olan mescidi gördüm. Namaz kılmak için girenler çıkanlar vardı. Dışarıda duran bir abiye bayanlar mescidini sordum, tabela görmediğim ve zaman kaybetmemek için. Yan tarafı gösterdi. O tarafa ilerledim. Hol gibi bir yer vardı. Girmeye çalıştım, küçük bariyer gibi bir şey vardı giremedim.
Orada camla çevrili oda gibi bir yer vardı. İçerideki adama sordum:
“Nasıl girebilirim?” diye.
Adam 1 lira istedi. Ben telaşla;
“Bozuk param yok” dedim.
“Bozarız” dedi.
Cebime baktım. “Param yok” dedim.
“O zaman giremezsiniz” dedi. Şoke oldum, şaşırdım; ne yapsam diye düşünürken nereden geldiğini anlayamadığım bir amca görevlinin önündeki masa gibi şeyin üzerine 1 lira koydu ve “Ben vereyim” dedi.
Hemen teşekkür edip içeri girdim. Tabelalara baktım hiç bayan mescidi yok. Bay ve Bayan WC yazıyor.
Dışarı çıktım. Görevliye “bayan mescidi nerede?” diye sordum. O da yan tarafı gösterdi. İlerledim, tabelayı gördüm. İçeri girdim, namazımı kıldım, çıktım; otobüse geldim. Çok şükür daha hareket etmek üzere bile değildi.
Telaşımdan yüzüne bile tam bakmadığım, o 1 lirayı veren ve namazımı vaktinde kılmama vesile olan amcadan Allahü teâlâ razı olsun, beni o andaki sıkıntımdan kurtardığı gibi Rabbim kendisini ve ailesini dünya ve ahiret sıkıntılarından kurtarsın.
             Rumuz: “Hatice”
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.