"Yaşlı bilgeyi hatırladım"

A -
A +
“Bağ ve bahçesine bazı fidanlar dikip birkaç yıl uğraşmasına rağmen o fidanları büyütememiş...”
 
 
Geçtiğimiz günlerde yani 13-14 Ocak 2017 Cumartesi ve Pazar günleri Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi imtihanları vardı. Ben de bu imtihanlara girerek hem şansımı denedim hem de büyük bir nostalji yaşadım.
Okula gidip daha girişte imtihan kâğıdını kontrol için ve gireceğim sınıfı öğrenmek için görevlilere gösterince herkes büyük bir şaşkınlık yaşadı ve benim bu yaşta imtihana girmemi büyük bir merakla izlediler.
Aynı şey imtihana gireceğim sınıfa varınca da devam etti. Başta imtihan komisyonu başkanı ve imtihana giren diğer öğrencilerin şaşkınlığı sürdü gitti. Sanki yüzüme karşı söylemeseler de içlerinden;
“Bu yaşta bu adamın ne işi var bu imtihanda?” diye sorduklarını duyar gibi oluyordum.
Hiçbir şeye aldırış etmeden gayet sakin ve rahat bir şekilde iki gün boyunca imtihanlara girerek bir bakıma hem kendimi denemiş oldum hem de yıllar öncesi gibi öğrencilik günlerimi tekrar yaşadım.
Şimdi gelelim işin aslına…
Ben bu imtihana neden girdim bunu anlatmaya çalışayım.
Ben bu imtihana iki sebepten girdim. Birincisi beni az çok tanıyanlar bilir ki ben okuma ve yazmayı çok seviyorum. Roman ve günlük yazı denemelerim oluyor. Bundan sonra bu alanda daha güzel ve kaliteli eserler vermek için bunun okulunu okumanın en güzeli olacağını düşündüm.
Açık Öğretim Fakültesinin Medya İletişim Bölümüne kayıt yaptırdım. Hiç üniversite sınavına girmeden ikinci üniversite bitirme hakkından yararlanarak, gönderilen kitaplardan faydalanarak bu okulu bitirmeye gayret ediyorum. Okumanın ve ilim öğrenmenin yaşı yoktur demişler. Sevgili Peygamberimiz de “İlim Çin’de bile olsa gidip alınız” buyurmuş.
Yine Hazreti Ali Efendimizin “Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” sözünü hepiniz bilirsiniz.
Ben de bunları düşünerek böyle ikinci bir üniversite bitirmeye karar verdim.
Yine bir yerde okumuştum; yaşlı bir bilge, birkaç yüksekokul bitirip emekli olduktan sonra kalabalıktan ve şehirden uzak bir yerde sakin bir hayat yaşamak için bir çiftlik alıp yerleşmiş.
Bağına bahçesine bazı fidanlar dikip onlarla meşgul olmaya başlamış. Birkaç yıl uğraşmasına rağmen o fidanları büyütememiş... DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.