Mahallenin deli kızı!..

A -
A +
“Genç bir kız gece yarılarına kadar hemcinsleri dururken sokakta erkeklerle oynar mı?!.”
 
Yerimizde duramadığımız; duygularımızın kıpır kıpır olduğu, kanımızın deli deli aktığı 70’li yıllardı. O ise mahalleliye göre tam bir deliydi! Bunun başka izah tarzı olamazdı.
Hangi aklı başında, üstelik yetişkin evlenme çağına gelmiş genç bir kız gece yarılarına kadar hemcinsleri dururken sokakta erkeklerle oyun oynardı?!. Üstelik çoğu kez bu oyunların sonunda yaka paça kavga ederdi. Hatta mahallenin hatırı sayılır yaşlı insanları, daha da ileri gidip söylemedik laf bırakmıyorlardı:
“Bu kız mahallemizin namusunu beş paralık ediyor. Kiminle düşüp kalktığı, kız mı erkek mi olduğu belli değil; utanma yok arlanma yok. Çocuklarımıza kötü örnek oluyor. Böyle bir kız insanı evlat katili yapar. Allah ailesine sabır versin. Bu kızın mutlaka aklından zoru var!.. Aklı başında birisi onun yaptıklarını yapmaz!”
Gerçekten de Bircan kendi başına buyruk bir kızdı. Kendi hemcinsleri dururken o hep erkeklerle arkadaşlık yapıyor hanım hanımcık giyinmek kuşanmak varken o tıpkı erkekler gibi giyiniyor onlar gibi hatta argo konuşuyordu.
Bazen onun söylediklerini duyunca benim dahi yüzüm kızarıyor süratle oradan uzaklaşıp gidiyordum...
Günlerden bir gün hiç beklemediğim bir anda yanıma yaklaştı:
-Az bakar mısın Şahin arkadaş, dedi.
Ardından onun tabiriyle racon kesti:
-Sen bu mahallenin genci değil misin, sen bu mahallede yaşamıyor musun? Sen neden bizim aramıza katılmıyorsun. Neden bizlerle takılmıyorsun. Yoksa bizler senin dengin değil miyiz? Senin asaletini mi sarsıyoruz!
Şaşırmıştım; ondan böyle bir şey beklemiyordum birkaç kem küm ettikten sonra;
-Ne münasebet Bircan Hanım, asalet kim biz kim? Öylesine yoğunum ki kafamı kaşıyacak vaktim yok. Akşama kadar iş, sonra antrenmanlar maçlar fırsat bulursam şiir edebiyat... Yoğun uğraşlarım işlerim olmasa tabii ki ben de sizlerin arasında olmak isterim. Sakın beni yanlış anlamayın. Büyüklük sadece Allaha mahsustur, diyebildim.
Ama ondan ayrıldığım hâlde, bana bakan gözlerinin gözlerimin önünden gitmemesi enteresandı. Ne yani bu deli kızda bu gözler çok mu abartıydı? Yok canım bana öyle gelmiş olmalıydı… Benim elin delisiyle ne işim olabilirdi… Ama ya o gözler? DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.