“Söyleyin kızım nerede?”

A -
A +
 “Kızı korkup saklanmış mıydı? Gizlemişler miydi? Evin her yanına baktı, kızı evde yoktu...”
 
Bir buçuk yaşında iken annesinin yanına bırakıp eşiyle birlikte Almanya’ya gurbete giden Büşra Ebe şimdi izin için dönüşte kızına sağ salim kavuşmak için bildiği bütün duaları okuyor, adaklar adıyordu. Diğer yolcular da kendisi gibiydi. Hepsi çoluk çocuğunu geride bırakarak gelmişti bu umut diyarına. Onların adı artık "Almancı"ydı. Gidişleri de, gelişleri de gümrüğe-vizeye bağlıydı.
Şükür uçak o zamanlar ismi Yeşilköy olan havaalanına inmişti. Oradan taksiye binerek doğruca baba evine hareket etmiş çok şükür gelip evinin ziline yapışmıştı. Kapı açılınca, annesi bayılıp kucağına düştü...
Annesini ayıltıp kızını aramaya başladı. Kızı korkup saklanmış mıydı? Gizlemişler miydi? Evin her yanına baktı, kızı evde yoktu. Bu bir şaka olamazdı!..
Komşular eve doluşmuştu. Ama kimsenin ağzını bıçak açmıyordu.
“Kızım nerede?” diye feryadı basınca ağabeyi onu kucaklayıp:
“Bacım Allah’ın takdirine karşı gelinmez. Kızın, sen gittikten 6 ay sonra…”
Büşra Ebe gerisini duyamadı… Yer altından kaymış, komşuların kucağına yığılmıştı.
Gözlerini açtığında hastanedeydi, başucunda doktor, kolunda serum vardı. Günlerce ilaç verip uyuttular. Uyandıkça "kızııım" diye meledi, yeniden uyuttular…
Neden sonra hastaneden eve robot gibi döndü. Büşra Ebe için artık her yer gurbetti, her şey anlamını ve önemini yitirmişti.
Komşular;
“Gençsiniz daha, yine çocuğunuz olur” diye teselli ediyordu ama bu sözler yüreği dağlı annenin yüreğindeki yangını söndürmeye, gözyaşlarını dindirmeye kâfi gelmiyordu!
Sevgili yavrusu o gittikten 6 ay sonra hastanede;
“Anne, anne...” diye diye can vermişti.
“Cenazesine yetişemez, kendini işe veremez” diye ölümünü duyurmamışlardı.
Büşra Ebe binbir umutla ve heyecanla geldiği İstanbul’dan bütün hayalleri yıkılmış olarak Almanya’ya döndüğünde bir ikinci kez daha yıkılacağını bilmiyordu.
Çünkü kızının kan uyuşmazlığından ve zamanında tedavisi yapılmadığı için öldüğünü öğrendiği gibi bir daha da çocuk sahibi olamayacağını öğrenmiş büsbütün yıkılmıştı… DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.