“Teşekkür edeyim” demiş!..

A -
A +
“İnanın arabama harcadığım paradan çok bu gerçekten habersiz insanlığa acıdım...”
 
İstanbul’un trafik yoğunluğunda, kavşaktan gelip geçen otomobiller sebebiyle bir türlü hareket edemeyen kamyon şoförüne imkân tanımak için aracımı siper etmiş hareket etmesini sağlamıştım ama adamcağız meyilli yolda gelip geri geri bana çarpmasın mı?
Ben “Ne yaptın aslanım” deyince verdiği cevaba şaştım kaldım:
-Abi kusura bakma emin ol sana teşekkür etmek için el sallayım dedim…
-Aslanım teşekkür etmeden gitsen sana ardından yetişip “niye teşekkür etmedin?” mi diyecektim? Ne olacak şimdi?
Aracımda meydana gelen hasara baktım. Nereden baksan en az iki bin liralık hasar var… Ne de olsa kamyon çarpıyor taksiye… Aracın ön kısmını buruşturup attı…
Şoför çaresizliğinden başladı ağlamaya… Yemin billah ediyordu ki kendisi sadece şoförmüş. Beş kuruş da parası yokmuş. Derken polis geldi… Zabıt tutacaktı. Dedim ki:
“Tamam memur bey, biz aramızda anlaşıyoruz. Siz görevinize devam edebilirsiniz.”
“Öyleyse, yolu açın da trafik devam etsin!”
Yolu açtık… Herkes yoluna devam ederken ben çaresiz şoförle kalakaldım… İyilik ettiğime mi yanayım, beş parasız şoförün karşımda çocuklar gibi ağlamasına mı? Zaten bir hayli ödemelerim varken, durduk yerde başıma patlayan onca masrafa mı?
En son dedim ki içimden: “Aslanım bunu sen hak ettin… Madem bir iyilikti maksadın, yaptın iyiliğini işte...”
Tuttum elini ve “Haydi güle güle… Sen yoluna devam et!” diyerek gönderdim…
Kamyon şoförü mahcup bir şekilde kamyona binip uzaklaşırken, geriye sadece acı tebessümlerimle “cık cık”larım kalmıştı…
Aracı çekici çağırtıp yine cık cıklar ederek tamirhaneye götürdüm. Ustaya durumu anlattım. Her dinleyen "Sen kaşınmışsın. Sana mı kaldı iyilik etmek” diyordu. Sana güvenerek mi şoför oldu diyeni mi ararsın, çek cezanı sana oh olsun diyeni mi? Yahu koskoca Hazreti Yunus Emre’nin torunları olarak, Hazreti Mevlana’nın torunları olarak "iyilik yap denize at, balık bilmezse Hâlık bilir" diyen biz değil miydik? Ama bir Allah’ın kulu da çıkıp “İyi yapmışsın. Kaza başka şey yaptığın iyilik başka. Sen doğru olanı yapmışsın” demedi. İnanın arabama harcadığım paradan çok bu gerçekten habersiz insanlığa acıdım...
        T. A.-İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.