“Kardeşim evlenmeyi düşünmüyor”

A -
A +

 

“Her ne olursa olsun bütün riskleri göze alarak, asker arkadaşım Abuzer’e telefon ettim...”

 
Asker arkadaşım ve "kan kardeşim" Abuzer’e üç gün üç gece muhteşem bir düğün yapıldı. Düğünde kaç ton et tüketildi, ne kadar pirinç harcandı bilmiyorum, bilmek de istemiyorum. Gelin’e ağırlığından daha fazla altın ve takı takılması ise hayli ilginç gelmişti...
Düğün sonrasında Kütahya’ya dönmüştüm. Ama benim aklım Azime’ye takılmıştı. Azime’ye yıldırım aşkı ile tutulmuş ondan başkasını düşünemez olmuştum. Gel gör ki bunu Abuzer’e cesaret edip de nasıl söyleyecektim?
Kara kara düşünmeye başlamıştım. Ya Azime’nin sevdiği birisi varsa? Ya bana kanı ısınmamışsa? Ya Abuzer bu teklifime tepki gösterirse?..
Beynimi kemiren onlarca soru karşısında hasret dolu günler haftalar geçti. Nihayet her ne olursa olsun bütün riskleri göze alarak Abuzer’e telefon etmeye karar verdim. Utana sıkıla biraz da korkarak durumu açtım:
“Bunu sana nasıl söyleyeceğimi bilemiyorum kardeşim, ama kalbime inan söz geçiremedim. Ve beni eğer uygun görürsen ve kardeşin Azime nişanlı veya sevdiği birisi yoksa onunla yuva kurmak istiyorum...”
Abuzer, o yiğit ve mert arkadaşım tahminimden daha büyük bir olgunlukla karşıladı beni. Hatta benim kardeşliğimi bildiği için ümit bile verdi:
-Azime senden iyi bir eş, ben de senden iyi bir enişte mi bulacağım? Amma Azime evlenmeyi düşünmüyor. Çünkü annem babam zamanında onu bir beşik kertmesi ile nişanlamışlar. O da nişanlısıyla evlenmemek için evlenmek istemiyor. Sırf bu yüzden okuyup öğretmen oldu ve köyünü terk etti.
-Ne yapacağız peki?
-Ben kendisiyle bir konuşayım. Kız kardeşimin seninle evlenmesini canı gönülden isterim fakat burada töre var. Umarım sana izin çıkar. Seni mutlaka arayacağım...
O an sevinçten deliye döndüm… Hem Abuzer’in olumsuz tepki vermemesi, hem Azime’nin gönlünde kimsenin olmaması beni nasıl sevindirmişti?
Allah’ım o an nasıl sevindiysem Abuzer ile daha neler konuştuğumuzu hatırlamıyorum.
Ama asıl acı sürpriz o günden sonra oldu… Günlerce cep telefonuma beklediğim telefon gelmedi… Tekrar aramaya ise cesaretim yoktu…
Ve bir gün… Telefonumda kayıtlı olmayan bir numara çaldı. Açtığımda daha “buyurun?” demeden bir ses geldi:
“Murat Bey ben Azime...” DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.