Ah şu vefat mesajları!..

A -
A +
 “Suat Ağabey dağıtıcılardan hastalananları para almadan muayene eder ilaçlarını da verirdi...”
 
 
Telefonuma dostların, yakınların, arkadaşların vefat ettiğini bildiren "ölüm mesajları" alınca hüzünleniyorum. Geçtiğimiz günlerde Dr. Suat Selçuk Ağabey'in vefat mesajı geldiğinde daldım gittim. “Hey gidi günler” demekten kendimi alamadım.
Kendisini son kez bizim apartmanda tesadüfen gördüm. Torunu bizim apartmanda oturuyordu onu ziyarete gelmişti. Asansörde karşılaşmıştık:
“Burada mı oturuyorsun?” dedi.
“Oğlum burada, ben de Küçükyalı’daki daireyi sattım, buradan aldım” dedim.
“İyi yapmışsın, hayırlı olsun” dedi.
Bendeniz ilk gazete dağıtıcılarındanım. Dağıtıcılığa Nisan 1984 yılında başladım. 2015 yılı Kasım ayına kadar peyderpey gazete dağıttım.
O zamanlar Ümraniye’de Hami Koç Ağabeyler ev kiralamıştı. Bir de Gaziosmanpaşa’da Hasan Mesut Abi ve ekibini hatırlıyorum. Bürolar 1986’dan sonra çoğalmaya başladı. Büro olarak Suat Ağabeyin Suadiye’deki eczanesini kullanıyorduk. SSK Göztepe Hastanesinden Orhan Pancur’dan başlıyordum; sıra ile Erenköy Kozyatağı, Bostancı, Suadiye, Şaşkınbakkal ve Göztepe sahile kadar dağıtım yapıyordum...
38 abone ile başladım, Erenköy’deki abilerin yardımı ile 150’ye ulaştı abonem. Abone arttıkça heyecan da tavan yaptı. Güzel hatıralar vardı. İlk defa abone dağıtımında bir abonem dedi ki:
“Suat Bey'in hatırı için abone oldum ama okumaya pek vaktim yok...”
Dedim ki:
“Abi işe yeni başladım, benim yüzümden sanılmasın, bir iki ay kadar daha devam etsen olur mu?”
Beni kırmadı, kabul etti. Varlıklı insandı, bir daha da hiç bırakmadı. İki tane abone teyzem vardı. Biri Suadiye’de Vasfiye Teyze, diğeri de Şaşkınbakkal’da… Allah onlara gani gani rahmet eylesin. Hem çok teşekkür ve dua ederlerdi hem de bol bol bahşiş verirlerdi. Bayramlarda bir maaşa yakın bahşişim olurdu. Bu da bana bir bayram yaşatır "can suyu" gibi ilaç gibi gelirdi.
Suat Ağabey de dağıtıcılardan hastalananları para almadan muayene eder ilaçlarını da ücret almadan verirdi. Allahü teâlâ gani gani rahmet eylesin.
Bu duygular 15.3.2019 tarihinde gazetemizde yayınlanan Cuma Divanı yazını okurken hatırıma geldi. O yazıda söylendiği gibi; "güzel insanlar, güzel atlara bindiler ve gittiler…" 
Allahü teâlâ ahirete irtihal eden bütün sevdiklerimize rahmet ve derecelerini âli eylesin...
            T. Kamil Akan-Beylikdüzü
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.