Araba vapuru gelmeyince...

A -
A +
“İçi malzeme yüklü kamyonet bizden önce karşıya geçmiş, şoför orada bizi bekliyordu...”
 
Bir klima firmasının montaj işlerini yapıyordum. Firma adına Çanakkale’nin Çan ilçesinde bir kurumun soğutma bölümünün montajını yapmak üzere kamyonete gerekli malzemeleri yükleyerek yola çıktık.
Bir hayli yol gittikten sonra akşam saat 16.00 sularında Gelibolu’ya varmıştık.
Araba vapuru saat 16.30’da gelecekti. Yapacak bir şey yoktu. Yaklaşık iki saatten fazla vakit vardı ve bu vakti bir yerde geçirmek daha doğrusu öldürmek durumundaydık. Limanın orada bir çay bahçesi vardı ve oraya gidip oturmaktan başka seçeneğimiz yoktu. Bir taraftan denizi seyredip çaylarımızı yudumlarken bir ara yan masada bir yaşlı ve bir de genç bir çiftin konuşmalarına kulak misafiri olmuştuk. Daha doğrusu biz dinlemek istemesek de onların konuşması duyuluyordu.
Kadınların dekolte ve takılı hâli de ister istemez göze batıyordu. Ama aile pek neşeli gözüküyordu. Arada attıkları kahkahalar da ilgisiz olmak istense bile dönüp o tarafa bakmayı sağlayacak derecede rahattı.
O kadar ki civar masalarda oturanların bile dikkatini çekiyorlardı.
Konuşmalarından anlaşıldığına göre yaşlı çift kızın anne babası genç delikanlı da müstakbel damatları oluyordu. Annenin yaşına uygun düşmeyecek derecede rahat kıyafeti ile yaptığı ulu orta şakalar kocasını ve gençleri kahkahaya boğuyordu.
Aslında böyle şeylere pek takılmam ama orada her nasılsa rahatsız olmaya başlamıştım. Hoş, kimseye bir şey diyecek hâlimiz de yoktu…
Neyse öyle böyle derken vakit geçmiş ve vapur görünmüştü. Ama bizi kötü bir sürpriz bekliyordu.
Vapur arızalanmıştı. E ne olacak denildiğinde de ancak ertesi sabah sefer yapabilecek deniliyordu. Başka vapur da kalmamıştı akşamın son vapuruydu. İster istemez morali bozuluyor insanın. İçimi bir sıkıntı kapladı.
İçi malzeme yüklü kamyonet bizden önce karşıya geçmiş, şoför orada bizi bekliyordu. O yıllarda cep telefonu da yok ki şoförü arayıp bilgi verelim…
O sırada yanımıza Karadenizli bir vatandaş yaklaştı. Teknesi varmış, böylesi durumlarda kendine iş çıktığı için geliyormuş. Bizi karşıya geçirebileceğini söyledi. Fiyatını sorduğumuzda yaklaşık vapurun üç katı kadardı. Biraz da pahalıydı. Düşündüm, bu pahalı olsa bile burada kalmaktan iyidir. Ama bu tekneyle denize açılmak ne derece doğruydu? DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.