Ağabeyimin ibretlik hatırası

A -
A +
“Havacı teğmendi. İzmir’in Çiğli ilçesindeki Ana Jet Üssü’nde pilot kursu görmekteydi...”
 
Onu kaybettiğimizde tam 21 yaşındaydı.
İzmir’in Kiraz ilçesinde 1954 yılında doğan Cengiz Atilla Özgür ağabeyimi 18 Mart 1975 günü kaybetmiştik.
Kendisi 1974 yılı mezunuydu. Nişanlı bir havacı teğmendi. İzmir’in Çiğli ilçesindeki Ana Jet Üssü’nde pilot kursu görmekteydi. Ben ise Deniz Harp Okulu 2. sınıfındaydım.
Merhum ağabeyimin zati (beylik) tabancasını şakağına dayayıp intiharı sonucu vefat ettiğini, kurs gördüğü birlik yetkililerinin tanzim ettiği tutanaktan öğrenmiştik.
İntihar etmenin çok büyük bir günah olduğunu kıymetli bir kitapta okumuş ve çok üzülmüştüm. Ağabeyim çok hayat dolu ve genelde neşeli bir genç olup âdeta yerinde duramazdı. Bu yüzden, intihar ettiğine bir türlü inanamıyor; sanki bir müddet sonra çıkıp evimize geliverecekmiş gibi geliyordu.
Bu elim olaydan takriben (yaklaşık) üç ay sonra, yaz tatilimi rahmetli anne ve babamın Burdur’daki evinde geçirdiğim sıralarda bir rüya gördüm...
Rüyada rahmetli ağabeyimin vesikalık fotoğraf gibi belden yukarısını gördüm. Üzerinde resmî elbise olmasına rağmen, omuzlarında Hava Harp Okulu talebesi apoletleri takılıydı. Rüya içinde kendi kendime “Yahu ağabeyim teğmen çıkmıştı. Niye apoletlerinde teğmen yıldızı yerine talebe işaretleri görüyorum?” diye düşünüyordum. Sanki bu düşüncemi ağabeyim anlamış ve şaka yapmış gibi gülümseyip talebe apoletlerini söktü ve altından tek yıldızlı teğmen değil, iki yıldızlı üsteğmen apoletleri çıktığı esnada uyandım.
“Bu şaşırtıcı rüya ne anlama gelebilir?” diye düşündüm. O anda kalbime “sen intihar sebebiyle ağabeyini Allah katında tahkir olunmuş durumda sanıyorsun ama bilmediğin şeyler var. O aslında Rabbimiz “celle şanühü” katında bilakis tazim edilmiş durumda!” diye bir düşünce geldi...
“Hayırdır inşallah” diyerek rüyamı hayra yordum ve anne babama anlattım...
Aradan bir sene geçtikten sonra, yine anne babamın Burdur’daki evinde yaz tatilimi geçirmekte iken, bu defa annem, rahmetli ağabeyimi rüyada görmüş. Rüyasında ağabeyim karşıdan geliverince;
“Yavrum Cengiz’im, biz seni öldü biliyorduk. Bu kadar zamandır nerelerdeydin? Merak ettik” diye sormuş. DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.