“Sen onu ver, sana gelir!..”

A -
A +
“Akşam donup kaldım yaşadığıma. Oturdum bir güzel ağladım, Rabbime şükür ve dua ettim”
 
Çorum’da Gazi Caddesi’nde yürüyordum. Şehrin meşhur meczuplarından biri geldi yanıma… Herkes gibi ben de onu tanıyordum. Garibanın tekiydi ve elbette zararsız biriydi. Yaz günü kat kat giyer, hep gezerdi. Geldi önümde durdu, elini uzattı ve:
“-Bana para ver!” dedi.
Elimi attım cebime, çıkarttım cebimdekileri. İçinden bir yirmilik uzattım kendisine. Gözlerimin içine baktı ve:
“-Onu değil” dedi "şunu istiyorum" diyerek elimdeki paraların içinden elliliği gösterdi.
“-Neden onu istiyorsun?” diye sordum şaşkınlıkla.
Kendinden gayet emin ve bana emrivaki bir şekilde: “Sana gelir. Sen onu ver bana" dedi.
İtiraz etmedim, elliliği çıkarttım verdim. Gözlerimin içine bakarak:
“-Sana gelir” dedi tekrar ve uzattığım elliliği alıp kalabalığın içinde yürüdü gitti…
Onun bu ısrarlı hareketine şaşırdım doğrusu. “Hayırdır inşallah” diyerek hayra yordum tabi ki.
Hani derler ya “Delidir ne yapsa yeridir” ben de öyle düşündüm. Bizim bilip bilmediğimiz nice hadiselerin nice sebepleri hikmetleri vardır kim bilir, diyerek oradan ayrıldım…
Eve geldim. Kayınvalidem bize gelmişti. “Hoş geldin” faslından sonra kayınvalidem:
“-Oğlum” dedi, "bana para geldi mirastan. Payıma şu kadar düştü ve ben bu paranın elli bin lirasını size vermek istiyorum. Alın ihtiyaçlarınız için kullanın."
Gündüz o meczubun dedikleri geldi hatırıma… Donup kaldım bu işe. Oturdum bir güzel ağladım, Rabbime şükür ve dua ettim, “acaba deli olan kim” diye… "Sana gelir" demişti de “bizim deli” ben ciddiye almamıştım onu. Dediği şeyin hem de kısa sürede gerçekleşmesi beni farklı iklimlere götürdü.
Kalp gözü mü bu, başka bir şey mi bilemiyorum. Lakin bu dünyada yaptığınız - ettiğiniz her şeyin sizi bir şekilde mutlaka bulacağınız unutmayın asla!
Kurşun mu atıyorsun birisine sana misliyle gelir. Bir dal çiçek mi uzatıyorsun birisine sana demet demet gelir. Gülüyor musun birisine, içtenlikle sana kahkahayla karşılığı ulaşır. Ağlıyor musun birisinin acısına, mutlaka senin gözyaşlarına onun gözyaşları da karışır. Sana gelir; iyilik yaparsan iyilik gelir. Bundan sonra attığın her adıma dikkat et; sana gelir. İyi güzel yere doğru attığın her adım aynı şekilde sana dönecektir. Tam tersi olursa o da öyle olacaktır.
Bu yüzden yaptığınız ve istediğiniz her şeye dikkat edin ve safdil birisi de sizden bir şey istedi diye onu “kale almazlık” etmeyin. Hemen reddetmeyin derim ben… Çünkü onun heybesinde de kocaman bir "sana gelir!” vardır…
           Elvan Küçük-İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.