Pandemi onlara yaramış!..

A -
A +
Kibirli müdür “Bunlar hiç olmamış. Maskenin bir köşesinde tel olmalı” deyiverdi!..
 
 
Maske veremem, diyen o şahsın dünya görüşünü, paraya tapıcılığını az çok tahmin etmiştim. İlerleyen günlerde web üzerinden kimlerle bağlantılı olduğunu da öğrenince yanılmadığımı anladım.
10 km yol daha gidip şehrin çarşısına vardım. 2 eczaneye uğradım. “Tanesi 3,5-4 TL ama şu an elimizde hiç yok dediler.”
Üzüntüyle 2 eczaneden de ayrıldım. Eczacı kalfası olan bir tanıdığıma durumu anlattım. Araya hatırlı L Bey ile X firmasına ulaşabileceğimi söyledi. Dediğini yaptım. L Bey telefon etti. “Gelsin 1 kutu verelim” dediler. Sabun kalıbı büyüklüğünde bir kutuyu 175 liraya aldım çaresiz. Fatura ve fiş de vermediler.
Umduğumu bulamamıştım. Elimizde var olan muhtelif astarlık kumaşları kullanarak maskeler dikmeye başladık. Kimimiz kesiyor, kimimiz dikiyor, kimimiz çay dağıtıyor, kimimiz ise ütüleyip paketliyordu.
Akşamüzeri 175 TL’ye alınan adi maske bulunan kutuyu ve kendi yaptıklarımızı hastanenin müdürüne verdik. Kibirli müdür “Bunlar hiç olmamış. Maskenin bir köşesinde tel olmalı” dedi. Üzüldüm. "Sayın Müdürüm bize örnek sunun. Aynısını yaparız" dedim.
Aldığımız sıradan maske örneğini getirip tekstil atölyesinde çalışmakta olan, işin uzmanı öğretmenlere durumu anlattım. “Onların istediği biçimde de yaparız” dediler...
Bir hafta boyunca ürettiğimiz maskeleri basit memurluktan sıçrama becerisi gösterip hastane müdürü olan zata götürdük. Teşekkür etmek bir yana, “Bunlar olmamış. Biz artık maske istemiyoruz. Kendimiz hastane bünyesinde dikim yapacağız vb.” dedi.
Çok üzüldüm. Bağlı olduğum kurumun üst amirini telefonla aradım. Durumu anlattım. Bir yorum getirmedi. Sadece “Bilgileri aldım. Takip ederim vb.” dedi.
Hastaneden ayrıldım. Atölyede çalışan mesai arkadaşlarıma durumu anlattım. Üretimi durdurduk...
50 adet sıradan maskeyi 175 TL’ye satan fesat firmayı geçtiğimiz nisan ayında CİMER’e yazılı olarak şikâyet ettim. Yaklaşık 40 gün kadar sonra devletin ilgili biriminden bilgilendirme amaçlı bir cevap geldi. Yazıda kısaca “Gereği yapılacak” deniyordu...
O sıkıntılı günlerde fahiş fiyata bez maske satan firmanın sahibinin birisini geçen hafta lüks arazi aracını sürerken gördüm. Virüs onlara epey yaramış(!) görünüyordu...
           Ali Özdemir-Eğitimci
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.