Uludağ’daki aramalarda ilk günüm...

A -
A +
“Yarın için ya da bir sonraki gün için, arama çalışmalarına katılmak gibi bir planım yoktu.”
 
3 Aralık Salı, arama çalışmalarına destek vermek için sabah 04.30'da kalktım. Çantama, şahsi eşya yiyecek ve teknik malzemelerimi alarak Uludağ Oteller Bölgesine hareket ettim. Son sinyale göre Kürekli vadisini aramamız gerekiyordu. Fikrim onaylandı.
Üç kişilik JAK ekibi ile birlikte paletli kar aracı ile Çardakseki Tepesi'ne çıkmak üzere, 2067 rakımlı tepe hizasına bırakıldık. Saat 10.50 civarı sırt hattına ulaştık. Araziye yayılınca ekip arkadaşlarımla göz teması kesildi. Çayırlı Dere'nin alt bölümlerine indim. Doğu kıyısında, suya 30 m mesafedeki bir koyun ağılını kontrol ettim. Kapısında asma kilit vardı. Dördümüz derenin orman sınırına yaklaştığı bölgede buluşmak üzere anlaşmıştık. Kar kalınlığı 50 cm kadar. Suyu takip ederek ormanlık alana girildi. Teknik malzemelerimizi kuşanmak için mola verdik. Çok kar vardı ve arazi çok sarptı. Az zamanda çok yol almamız gerekiyordu. Devam etme imkânımız olmadığı için geri çıktık. Derenin karşısına geçip sağ yamaca tırmanarak yükseldik. Uzunca bir süre sağ tarafı takip ederek ilerledik.
Dere içinde, suya girmeden ilerleyebilmek için her imkânı kullanıyorduk. Dereye kayma gibi bazı kazalar da yaşadık. Merkezden sık sık bulgu var mı diye aranıyorduk. Bir süre sonra JAK Tim Komutanı Çağdaş Astsubayla durumu değerlendirdik:
-Ne diyorsun hocam devam edelim mi?
-Devam edersek bir saat sonra şelale bölgesine giriyoruz. Karanlığa kalabiliriz. Şelalelere girmiş olamazlar diye düşünüyorum. Komutan sizsiniz.
-Hocam biz bölgeyi tanımıyoruz.
Devam edersek karanlığa kalabiliriz konusunda hemfikir olunca, Hamamlıkızık yönünde çıkmaya karar verdik... Kayıplara dair bir ize rastlayamadığımızı merkeze bildirdik. Bir süre ilerlemiş, Hamamlıkızık patikası gerilerde kalmıştı. Geri dönmek yerine patikaya ulaşmak amacıyla dik yamacı tırmandık. Hamamlıkız köyü üzerindeki bahçelere geldik. Telekom yetkilileri Kürekli Vadisi'ne bakan seyyar verici kurmak için gelmişti. Cep telefonu sinyali almayan kör noktaları vericiyle besleyeceklerini söylediler. Jandarma'ya ait 4x4 arazi aracı ekibimizi almaya geldi. Benim aracım Uludağ'da kalmıştı. JAK ekibiyle birlikte Uludağ'a dönüş yaptık. Meteorolojinin tahminine göre yarın yağışlı olacaktı. Yarın için ya da bir sonraki gün için, arama çalışmalarına katılmak gibi bir planım yoktu. Aracımla eve geldiğimde saat 21.40 olmuştu... DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.