Üzüntülü bir günümde...

A -
A +
 “Mehmet Said Arvas Hoca'mıza Allahü teâlâ gani gani rahmet eylesin, mekânı Cennet olsun.”
 
 
Mehmet Said Arvas Hocamız, 31.03.2021 tarihinde ahirete irtihal eyledi. Bizleri büyük bir üzüntüye sevk ederek aramızdan ayrılan Mehmet Said Arvas Hoca'mıza Allahü teâlâ gani gani rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun. Yakınlarına ve sevenlerine de sabr-ı cemil ihsan eylesin. Hepimizin başı sağ olsun.
Van'da 1942 senesinde doğan ve Seyyid Fehim Hazretlerinin hem anneden hem babadan torunu olan Mehmet Said Arvas Hocamız, gazetemizde "Haftanın Sohbeti" yazıları ile bizleri nice faydalı bilgilerle bilgilendirirdi. Pazar günleri de namazdan sonra İhlas Yuva Camii'nde sohbet ediyordu… Ben de genellikle bu sohbetine giderdim.
Yine üzüntülü bir günümde ziyaretine gitmiştim. Ziyaretimin sebebi hem dünyevi hem de uhreviydi. 
Uhrevi niyetim onun hayır duasını almaktı. Dünyevi ziyaretimin sebebi ise 27 yıl boyunca çalıştığım idarecilik görevimden 22.02.2014 tarihinde ayrılmamdı.
Aynı gün Enver Ören Abi'mizin vefatının 1. yıl dönümüydü… Dolasıyla yüreğimde iki buruk duyguyla Mehmet Said Arvas Hoca'mızın sohbetine gitmiştim. Namaz sonrası sohbet bittikten sonra yanına vardım ve;
“Efendim hayır duanızı almaya geldim" dedim.
Hâlimi hatırımı sordu. Kendisine "Efendim işten ayrıldım. Nasip olursa yeni bir iş için duanıza ihtiyacım var” dedim.
O da bana;
“Rabbim hakkında hayırlısını versin. Hayırlısı ise iyi bir işe kavuşasın” diye dua etti.
Rabbim sevdiklerinin, evliyasının enbiyasının hürmetine nice duaları kabul eyler. Biz de böyle inanır iman ederiz.
01.10.2014 tarihinde bir inşaat firmasının genel müdürü yardımcısı, Mustafa Bey beni aradı:
“İşe ihtiyacın var mı?” dedi. Allahü teâlâ razı olsun “var” dedim. Yanına gittim.
Beni Genel Müdür Murat Bey ile görüştürdü. Murat Bey'in samimi karşılaması ve akabinde “yarın firmanın bir sitesinde halkla ilişkiler personeli olarak başlasın” demesiyle çok sevindim...
Yaklaşık sekiz ay sonra da çalışmalarımdan memnun kalarak beni yine firmanın yönetiminde olan bir İş ve Yaşam Merkezine temizlik müdürü olarak tayin etti. O gün bugün de görevime devam ediyorum...
Bu vesileyle Rahmet-i Rahmana kavuşan Mehmet Sait Arvas Hoca'mızın kabri nur içinde olsun. Cennet bahçesinde bir bahçe olsun inşallah. Âmin.
         Raci Akman-İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.