Mor tespihi hâlen elimde...

A -
A +
 “Bana çok iyi geldi o sözü. Sanki ondan dua alınca bütün problemler hallolacak gibi gelirdi...”
 
 
Kayınvalidemin sözüne uyup hazırladığım bir hediye bohçasıyla ziyaretine gittiğimiz Kamile Teyze’mizle ilgili duygu ve düşüncelerimi anlatmaya bugün de devam ediyorum...
O günden sonra fırsat buldukça ziyaretine gider olduk Kamile Teyze’min. Oraya her gidişinde bana seslenen, gurbette gurbet yaşatmayan bütün güzel insanlara da selam olsun… Meğer değişik vesilelerle büyükleri ziyarete gitmek ne makbul bir işmiş… Ne güzel bir gelenekmiş… Gerçek mutluluğu yakalamak için paha biçilmez bir fırsatmış…
Biz uğrayınca çok sevinirdi. Her defasında yıllardan beri ilk kez uğruyormuşuz gibi heyecanlanırdı, mutluluğunu belli ederdi… O an için evinde ne var ise hemen hepsinden bize ikram etmek isterdi.
Bir ziyaretimizde çok sıkıntılıydım. Bir konuda bir türlü düzlüğe çıkamıyordum. Derdime sıkıntıma güzel tarafından olumlu tarafından bakmak istiyordum ama olmuyordu. O gün, ona veda ederken ‘Kamile Teyze dua et, Allah bana akıl fikir versin!’ dedim şakayla karışık.
Biraz gülüştük: ‘Âmin’, dedi, beni teselli etti. “Hiçbir şeye çok üzülme. Ben bir şeye çok üzüldüm, böyle oldum’ demişti hiç unutmam.
Tabii üzüntüsü hakkında detaylı bilgi vermedi. Zaten hiç şikâyet etmezdi ki… Bana çok iyi geldi o sözü. Sanki ondan dua alınca bütün problemler hallolacak gibi gelirdi. Velhasıl biz ona dert anlatırdık hiç çekinmeden, o ise teselli verirdi, kendi dert ve sıkıntılarına bakmadan…
Ağrıları arttığı bir Ramazan-ı şerifte ‘dua edin, bu ramazanda emaneti teslim edeyim inşallah’ demişti.
Nasip, içinde bulunduğumuz Ramazan-ı şerifte imiş. Nasip diyorum çünkü onun şu anda çok rahat olduğuna hüsnü zannımız tam. İnşallah o sevdiklerine kavuştu.
Güzel bir arkadaşımın dediği gibi ‘Onun ruhu bu bedende esir idi, şimdi sekiz uçmağa yükseldi’, inşallah. Yunus Emre hazretlerinin dilindeki…
Isparta’da vefat haberini aldığımda inanamadım. Gerçekten çok ama çok üzüldüm.
“Rüyamda görsem keşke…” dedim ama yine güzel bir ablamın dediği gibi o şimdi kavuştuğu nimetlerden dünyaya dönüp bakmazdı herhâlde.
Güzel gözlü, nur yüzlü hanım kadın… Allahü teâlâ seni nimetlerine gark etsin… Mekânın cennet olsun… Her şeyin en güzelini hak ediyorsun. Bana hediye ettiğin mor tespihi her elime aldığımda, yanımda ve kalbimde olacaksın inşallah.
    Dilara Ellialtı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.