Herkes işinden memnundu

A -
A +
 “Bu çocuğu hemen işe alıyoruz ve sigortasını yarın başlatıyoruz diye talimat verdi...”
 
Yirmi sene önce yaşadığım enteresan bir işe giriş hatıramı anlatmaya bugün de devam ediyorum...
Genel müdür, gerektiğinde herkesin işten çıkarılırken firmadaki köpeklerin neden kovulduğuna verdiği cevap enteresandı…
Köpek kalırsa, işten çıkanları tanıdığı için onlar akşam gizlice şirkete geldiklerinde havlamaz diye atılıyormuş. Genel müdürle yaptığımız konuşma sonrası nasıl etkilendi ise hemen şirket müdürünü çağırıp “Bu çocuğu hemen işe alıyoruz ve sigortasını yarın başlatıyoruz” diye talimat verdi. Allah bir kapı açacaksa sebepler birbiri ardına gelir.
Ertesi gün ‘Bismillah’ diyerek işe başladık. İşim, doluma gelen bayilere hizmet vermek. İşçileri verimli ve güler yüzlü çalıştırmak, yolsuzluk hırsızlık olmaması için tedbirler almak. Kısaca formen gibi dolum amiri olarak iş yönlendirme. ‘Hadi bakalım hayırlısı olsun’ diyerek yeni serüvenimiz başladı.
İlk günlerde şirket çalışanları ve doluma gelen bayileri analiz etmeye başladım. Nerelerde nasıl aksaklık var tespit etmeye başladım. Namaz vakti gelince ben bir kuytuda namazı eda ettikten sonra “Namaz kılan var mı şirkette” diye sordum. Birkaç eleman, çekindikleri için evde kaza kıldıklarını söyledi. Bundan sonra gönül rahatlığı ile benden izin alarak işi aksatmadan kılabileceklerini söyledim.
Günden güne sistemi yerleştirip güzel bir çalışma sahası oluşturdum. Artık şirkete doluma gelen bayi de çalışanlar da gülümsüyordu. Şirket her sene Türkiye'nin diğer şehirlerinde bulunan 50 küsur şirketin önünde birinci oluyordu. Hırsızlık yoktu, bayiler güler yüzlü hizmetten memnundu.
Bir gün müdür beni odasına çağırıp tüp tamir atölyesinin atermitlerinin tamiri için Ş ile B isimli işçileri görevlendirmemi söyledi. Dolum amiri olarak çatıda çalışmanın uzmanlık gerektirdiğini profesyonel iki kişi çağırmak gerektiğini söyledim.
Müdür kararında ısrar etti. İşçi arkadaşlara bu durumu iletirken rızam olmadığını da anlattım. Arkadaşlar ‘İşimizden oluruz’ diyerek atölye istikametine gittiler. Az sonra işçilerden B, telaşla gelip Ş'nin çatıdan yere düştüğünü ve ağzından köpükler geldiğini hareketsiz yerde olduğunu söyleyince oraya koşturduk. Dua etmeye başladım ‘Bir şey olmaz inşallah’ diye...
DEVAMI YARIN
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.