Sordum, usta boynunu büktü

A -
A +
“Sen ne yapmaya çalışıyorsun! Tüpü tam doldurunca sana dua edeceklerini mi sanıyorsun?"
 
Yirmi sene önce yaşadığım enteresan bir işe giriş hatıramı anlatmaya bugün de devam ediyorum...
Müdür yerde hareketsiz yatan arkadaşı görünce çok korkmuştu. Ambulans arkadaşımızı hastaneye götürdü. Allah korudu arkadaşı fakat belinden ağır darbe almıştı. Uzun süren bir tedavi gördü. Soruşturma açıldı, iş yerine gelen savcıya, müdürümüz işçileri benim sevk ettiğimi söylemiş. Ben de konuyu anlattım. Müdür bana sitem etti. “Sen ‘gönderdim’ deseydin, biz seni korurduk” dedi.
Tüp dolumunda artı-eksi 300 gr tolerans olmasına rağmen bizde dolumlar genelde eksi 300 gr oluyordu. Bayiler de sineye çekiyordu. Senelik izin dönüşü bayilerin şikâyeti üzerine inceledim tüpler 1 kg eksi doluydu. Ustaya durumu sordum, usta sessizdi. Ona yaptığı işin haksız olduğunu söyleyip hesap sorunca usta, başını eğdi, bunun müdürün emri olduğunu söyledi.
“Sorumluluk bende" diyerek ayarları tekrar düzelttirdim. Kontrollere devam ederken müdürün bana doğru geldiğini gördüm:
“Sen ne yapmaya çalışıyorsun! Bu tüpü tam doldurunca sana dua edeceklerini mi sanıyorsun?" dedi, dondum kaldım.
“Efendim bana neden dua etsinler” dedim. “Para verip mal alıyorlar, bizim markadan olmaz ise başka birçok firması var müşteri kaybederiz” dedim.
Hayret ki yolsuzluk olmasın diye alınan elemandan şirketin hırsızlığına göz yumması isteniyordu. Müdür öfke ile odasına döndü. 12 sene önce hırsızlığı önlemek için işe alınan ve bunu da Allah’ın izni ile başaran, merkez genel müdürünün ‘Kurumumuzdaki bütün işçiler işten atılsa bile sen en son çıkarsın" dediği elemanın hayal kırıklığına bakın.
Ertesi gün çalışırken kapı memuru beni müdürün çağırdığını söyledi. Gittim muhasebede beni bekliyordu. “Buyurun müdürüm” dedim. Telefonu göstererek “patron seni istiyor” dedi.
Şaşkın bir şekilde telefonu elime aldım, ‘buyurun efendim’ dedim.
“Seni işten çıkarıyorum" dedi. Şaşırdım ve bunun bir şaka olduğunu sandım.
Aramızdaki konuşmalarda kendimle ilgili doğru bilgileri vermeye çalışsam da nihayetinde amirin verdiği bilgiler geçerliydi ve işten atılmıştım. Telefonu kapattıktan sonra müdür beye sitem ettim:
"Müdür bey, neden beni sorumlu gösterdiniz? O konuda sorumlu teknik müdür değil mi? Şimdi ne olacak?” DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.