"İmanı olanlara müjdeler olsun!"

A -
A +

"Ey Eshâbım! Siz öyle bir zamanda geldiniz ki, Allâhü teâlânın emirlerinden onda dokuzunu yapıp, birini yapmazsanız, helâk olursunuz..."

 

 
İbn-i Cübbâb hazretleri Hadîs ve Mâlikî fıkıh âlimi olup, aynı zamanda yüz bin hadîs-i şerîfi râvileriyle birlikte ezberden bilirdi. 246 (m. 860)’da Endülüs’te (İspanya) Kurtuba’da (Cordoba) doğdu. 322 (m. 933)’de vefât etti. Rivâyet ettiği hadîs-i şeriflerden bazıları şunlardır:
"İslâmın binâsı beş direk üzerine kurulmuştur. Birincisi Eşhedü en lâ ilâhe illallâh ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve resûlüh, demek ve bunun manâsına inanmaktır."
"Farz namazlardan sonra Âyet-el-kürsî okuyan kimse ile Cennet arasında, ölümden başka mâni yoktur."
"Her gün ve her gece yüz kere (Sübhanallâhi ve bi-hamdihî) demelidir. Çok sevaptır. Her sabah bir kerre (Allâhümme mâ esbaha bî min ni’metin ev bi-ehadin min halkıke, fe minke vahdeke, lâ şerike leke, fe lekel hamdü ve lekeşşükr) demeli ve her akşam (Mâ esbaha) yerine (Mâ emsâ) diyerek, hepsini aynen okumalıdır. Peygamberimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdu ki: (Bu duâyı gündüz okuyan, o günün şükrünü yapmış olur. Gece okuyunca, o gecenin şükrünü îfâ etmiş olur.)"
"Oruç, mü’mini Cehennemden koruyan bir kalkandır."
Kabul olan bir hac, geçmiş günahları yok eder."
"Âlimlerin uykusu ibâdettir."
"Her şeyin menbaı vardır. İhlâsın, takvânın kaynağı, âriflerin kalbleridir."
"Ey Eshâbım! Siz öyle bir zamanda geldiniz ki, Allâhü teâlânın emirlerinden onda dokuzunu yapıp, birini yapmazsanız, helâk olursunuz. Cehenneme gidersiniz! Bir zaman gelecek ki, o zamanın müminleri, emirlerin birini yapabilip, dokuzunu bıraksalar, Cehennemden kurtulurlar. O zamanda imanı olanlara müjdeler olsun!"
"Bir mümin namaz kılmaya başlayınca, Cennet kapıları onun için açılır. Rabbi ile onun arasında bulunan perdeler kalkar. Cennette olan hûruîn onu karşılar. Bu hâl, namaz bitinceye kadar devam eder."
"Her yüz senede bir müceddid zâhir olur. Ümmetimin işlerini yeniler."
"Gusül abdesti almaya kalkan bir kimseye, üzerindeki kılların adedince sevap verilir. O kadar günahı affolur. Cennetteki derecesi yükselir. Guslü için ona verilecek sevap, dünyada bulunan her şeyden daha hayırlı olur. Allâhü teâlâ, meleklere, 'bu kuluma bakınız! Gece, üşenmeden kalkıp, benim emrimi düşünerek, cenâbetten guslediyor. Şâhit olunuz ki, bu kulumun günahlarını af ve mağfiret eyledim' buyurur."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.