Değerler eğitimi daha mı önemli? -3-

A -
A +
Değerlerimize ve dünyamıza sahip çıkmalıyız. Maalesef bugün dünyanın en güzel yerleri, insan elinin değmediği yerlerdir. Dünyada açlıktan ölen insanlar, çocuklar var. Diri diri yakılan masumlar var. Bilimi bir araç olarak görmeliyiz. Bütün gaye ve gayret insanlığın ebedi saadeti olmalıdır. Yaradan’ın bütün emirleri insanlığın mutluluğu içindir. Yunuslar, Mevlanalar bu hakikati şakıyan bülbüllerimizdir.
Medeniyet buluş yapmak, bilimde ilerlemek değildir. Bilimi ve yeni buluşları insanlığın faydasına kullanmaktır, insanları mutlu etmektir. Dünya savaşlarını, Çanakkale’yi, Hiroşima’yı yapanlar nasıl medeni olabilirler! Değerler olmazsa, vahşetler olur. Savaşlar, yoksulluk ve gelir adaletsizliği oldukça mutluluk düşünülemez. Bütün endişeler ve çalışmalar dünya ve ahiret saadeti içindir. Bu da ancak değerlerimizle mümkündür. Hak ve hakikat yolunda asla yılmamalı sevgi-saygı, şefkat-merhamet gibi insani duyguları yaşatmalı, birlik içinde güzel yarınları inşa etme beceri ve erdemini yakalamalıyız.
        İdris İspiroğlu-Niğde
 
 
AİLE- ÖĞÜT
İbadetlerin hepsini kendinde toplayan ve Allaha en çok yaklaştıran ibadet namazdır.
İmam-ı Rabbani (kuddîse sirruh)
 
 
 
ŞİİR
 
             Yalnızlık
 
Yok olsam bir rüyada
Kimse ağlar mı mezarımda?
Kimse dua eder mi arkamdan,
Sade bir yalnızlık uğruna
Ölsem?
Alsa beni Azrail
Ellerimden tutsa
Kanlar aksa
Severler mi beni
Öteki dünyada
Yok olsam kaybolsam
Ne yazar ki, bu adi dünyaya
Bir bedenim vardı
O da kalsın toprak altında
    İbrahim Geylan - İstanbul
 
PRATİK BİLGİLER
 
SÜNGER TEMİZLİĞİ:
Süngerlerinizi temizlemek için, mikrodalga fırına su dolu kâsenin içine limon sıkıp süngerler bu suyun içine konur. Sonra süngerler mikrodalganın içine konup yüksek derecede 1 dakika ısıtılır.
 
KAHVE FİNCANI TEMİZLİĞİ:
Kahve ve çay sebebiyle seramik fincanların içerisinde oluşan lekelerden kurtulmak çok kolay. Bir havluya birazcık karbonat döküp fincanların içini ovun. Ardından da bol su altında yıkayın. Lekelerin kaybolduğunu göreceksiniz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.