AİLE- ÖĞÜT

A -
A +
Aman dikkat!.. Şan ve şöhret hırsı hastalık; yaşlılık ve ihtiyarlık bilmez...
 
 
YETENEKLİ KALEMLER
 
              Ölmez imiş âşık canı
 
"Ey şehid oğlu şehid isteme benden makber,
Sana ağuşunu açmış duruyor peygamber."
Yusuf ile Zeliha kıssasını bilmeyen yoktur. Kur’ân-ı kerimde bunun için ‘kıssaların en güzeli’ buyurulmaktadır. Ve Resûlullah efendimizi soranlara Aişe Annemiz "Şayet Yusuf’u gören kadınlar, benim efendimi görseydi, yüreklerini doğrarlardı da, yine acı hissetmezlerdi" buyurur.
Efendim şimdi nereden icap etti diyeceksiniz. Malum Mehmetçik, elimizde kalan son vatan toprağının başına bir halel gelmesin diye, insanlıktan nasibini almamış teröristler canımıza malımıza namusumuza ilişmesin diye, sıcacık evinde otururken, ekmek parası için işine, istikbali için okuluna giderken masum vatandaşlarımıza kıymasın diye; bütün hainler bir olup yurdumuzu bölmesin diye, dostlar feryat edip düşman gülmesin diye gazaya çıkmıştır. Gayrı söz tükendi, bıçak kemiğe dayanmış, seferden başka çıkar yol kalmamıştır. Bu yolun sonu şüphesiz iki cihan saadetidir. Bu kutlu yolun sonunda gidenlere vuslat, kalanlara hicran düşer. Bu mübarek dava için can verenleri canan bekler.
Şehitlik yalnızca güzel dinimize mahsus bir şereftir. Özetle, fisebilillah feda-yı can etmektir şehitlik. Yani Allah yolunda can vermektir. Şehadet; (Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyin. Bilakis onlar diridir; ama siz bunun şuurunda değilsiniz.) [Bakara 154] buyuran Allah’ımızın davetine icabettir. Şahadet, "ölümsüzlük suyu"dur, ab-ı hayattır. Şehitlik, Mevlana’nın bir ömür özlemini çektiği, ağzından hiç düşürmediği ‘Şeb-i Arus’tur, âşıkların vuslat gecesidir. Bu şeref ise yalnızca sözünün eri aslanlara nasip olur. Şehitler ölürken hiç acı duymazlar. Sevgililer sevgilisinin güzeller güzeli gül yüzünü seyrederken kendilerinden öyle geçerler ki, yüzleri ve gözleri gülerken, mübarek ruhları cennete uçar.
            İdris İspiroğlu
 
 
ŞİİR
 
Sevgisiz kalma
 
Sevgidir Allah’tan hediye kula,
Sevgidir bütün dertlere deva.
Sevgidir nefsine verilen ceza.
Sevgiyle yaşa sevgisiz kalma.
 
Sevgidir bülbülün güle hasreti.
Sevgidir sevenin aşkı özlemi,
Sevgi unutturur derdi çileyi,
Sevgiyle yaşa, sevgisiz kalma.
 
Sevgi nefretin panzehridir.
Sevgi şefkatin ham maddesidir.
Sevgi mutluluğun tek çaresidir,
Sevgiyle yaşa sevgisiz kalma.
 
Sevgiyle başla her yeni güne.
Sevdiğini söyle seni sevene.
Sevgi ilaç olur hasret cekene.
Sevgiyle yaşa sevgisiz kalma.
            Muhammed Altıntaş
 
 
 
SAĞLIKLI BİLGİLER
 
FAST FOOD:
Hazır ve fast food yiyeceklerden, kızartmalardan, gazlı içeceklerden mümkün olduğunca uzak durun. Bunlar hem fazla kalorili gıdalardır ve yağlıdır. Hem de kan şekerini yükseltirler. Sulu gıdadan ve ev yemeklerinden vazgeçmeyin...
 
TUZ:
Yemeklerin tadına bakmadan hemen tuz ilave edenlere aldırmayın siz. Onlarda bu alışkanlık hâline gelmiş olabilir. Tuzsuz kalmayın ama tuzu abartmayın.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.