AİLE- ÖĞÜT

A -
A +
İlmi rivâyet edenler çoktur, fakat ilme riâyet edenler çok azdır.
 
 
Şehitlerimiz -2-
 
 
Cenabı Hak, ''Sizin bu hâlinizi onlara ulaştıracağım'' buyurur ve şu âyetlerle bildirir: ''Allah yolunda öldürülenleri sakın ölü sanmayın. Bilâkis onlar diridirler. Allah'ın lütfu ile kendilerine verilen nimetler ile sevinçli bir hâlde Rableri katında arkalarından gelecek olanlara şunu müjdelemek isterler: Onlara hiçbir korku yoktur ve onlar üzülmezler.” 
On dört asır önce yeni kurulan İslam devletini korumak için Bedir Savaşı'nda can verenler! Bir asır önce ''Çanakkale'de yedi düvele karşı 250 bin şehitle 'Çanakkale geçilmez' diyenler! Doksan yıl önce Kahramanmaraş’ta, Gaziantep’te, Kars'ta, Sakarya'da istiklal uğruna can feda edenler! 19 yıl önce Bosna'da, Sırplara karşı millî mücadele edip şahadete erenler! Bugün Hakkâri Yüksekova'da, Çukurca'da hain teröristlere karşı göğsünü siper edip ''Vatan Bölünmez'' diyenler! 
Son olarak her gün şehit haberleri ile güne başlıyoruz. Vatanına sevdalı herkes gibi ben de bu duruma çok üzülüyorum. Şehit anneleri, 20 yaşına kadar erkek çocuklarını büyütüyorlar. Onları her kötülükten koruyorlar, daha sonra kınalayıp dualar eşliğinde 'Asker Ocağı'na gönderiyorlar. Giden askerlerimizden kimileri şehit olup toprağa düşüyor. Bütün bunlardan sonra diyorum ki:
“Askerlerimiz şehit olmadan asker aileleri üzülmeden terörün önüne geçilip kökü kazınır inşallah!..”
              Zeynep Didem Gezgin
 
 
 
ŞİİR
 
Ben de çocuk olmuşum
 
Hiç bakmayın öyle bana
Huysuz ihtiyar insana
Gidek geçmiş zamana
Minicik masummuşum
Ben de çocuk olmuşum
 
Bir gün korkak bir gün kurnaz
Hep afacan hep yaramaz
Rüyalarda akıl almaz
Çok hayaller kurmuşum
Ben de çocuk olmuşum
 
Sevdim, coştum, çağladım
Güldüm, küstüm, ağladım
Her geçen gün bir adım
Hayata tutunmuşum
Ben de çocuk olmuşum
 
Ben ne zaman büyüyecem
Tam özgürce yürüyecem
Nasıl hayat sürecem
Hep kendime sormuşum
Ben de çocuk olmuşum
 
Sokağa ağaç diktim
Sonra resmini çektim
Şekerpare bir bebektim
Şimdi koca kurtmuşum
Ben de çocuk olmuşum
 
     Elvin Mütaliboğlu
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.