AİLE – ÖĞÜT

A -
A +
Allah’ın en çok sevdiği kulu, O’nun nimetlerinin kullarına ulaşmasına vasıta olan kimsedir...
 
YETENEKLİ KALEMLER
 
SEVGİNİN GÜCÜ -1-
 
Hepimizin insan olarak her zaman kendimizi hesaba çekmemiz ve kendimizden hesap sormamız lazım. Yani her zaman bir iç hesaplaşmanın içinde olmamız gerekir. Ne yazık ki günümüzde her geçen gün daha da azalan ve en çok ihtiyaç duyulan şey sevginin gücüdür. Günümüzün hayat şartları ve koşuşturması içinde insanımız sevmekten, sevginin gücünden her geçen gün daha da uzaklaşmaktadır. Oysa günümüzde en çok yokluğunu hissetmemiz gereken şey sevgidir.
Çoğu kez bunun farkında bile olamıyoruz. Bundan sonra bir karar alarak birbirimizi daha çok severek, herkese güler yüzle yaklaşmalıyız. Başta evimizde ailemiz, eşimiz, çocuğumuz, annemiz, babamız, eşimiz dostumuz, iş yerindeki arkadaşlarımız ve sokaktaki bütün insanlara sevgiyle kucaklaşmalıyız. Bizler sevgi ve güler yüzle bakmanın ibadet kabul edildiği bir dinin mensuplarıyız.
Her türlü güzelliğin ve işin sırrı burada, yani sevginin gücündedir. Yani hiç ücret ödenmeden elde edilen bir hazinedir sevgi. Güç, hayata kastedebilir hayatı yok edebilir ama insanların kalbini yalnızca sevginin güler yüzün görünmez gücü açabilir. Yani sevgiyi kendimize en büyük silah yapabiliriz. Bundan güçlü silah olur mu?
Peki bunu nasıl başaracağız, bu önemli gücü nasıl kullanacağız. Bundan böyle kendimizi bir hesaplaşmanın ötesinde, yüreğimizi sevgiyle doldurarak her şeye sevgiyle bakacağız ve sevgiyle yeniden doğacağız.”
          Aslan Torun-Balıkesir
 
 
ŞİİR
 
                      VEFÂ
 
Vefâ oldu aşkla birleştiren, gönülleri.
Hissetmek için kabuk bağlayan dertleri
Vefâ oldu yan yana getiren, güzel kelimeleri
Vuslat için, mısralarla örülmüş merdivenden sana gelmeyi.
Vefâ oldu bir bakışa mana veren.
Anlamak için, lâl olmuş dilden düşmeyen tek heceyi.
Ve yine vefâ olacak yeşerten, solmuş yürekleri..
"Vedâlar olsa da sen vefâyı hatırla.."
              Hatice Keskin-Zonguldak Ereğli
 
 
UNUTULMAZ KELİMELER
 
HAMİYET:  Arapça kökenli bir kelimemizdir. Türk Dil Kurumunda karşılığı (eski) denilerek “Bir insanın yurdunu, ulusunu ve ailesini koruma çabası” diye mana verilmekte ve Refik Halit Karay’dan “İçinde müthiş bir harp taraftarlığı, bir vatanperverlik, bir hamiyet taşıyordu” cümlesinde kullanılmaktadır. Mehmet Akif’in Seyfi Baba şiirinde de "Ya hamiyetsiz olaydım ya param olsa idi" şeklinde kullanılmaktadır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.