Kahvenin büyüsü!..

A -
A +
Kahve aslında acıdır; lakin adı geçince, kokusu gelince uzaklardan sevgi saklıdır özünde. Acısı muhabbet ile tatlanır, üşüyen yürekleri ısıtır. Dostlarla içilen kahve neşedir, kahkahalar köpüklerin üzerinde… İş ortamlarında içilen kahve dostluğa, güvene atılan adımdır. Başarı köpüklerin üzerinde yüzer. Ders aralarında arkadaşlar ile yudumlanan kahveler kırk yıl unutulmayacak dostlukların yüzümüzde tebessüm bırakacak yaşanmışlıkların yudumlanmasıdır. Komşularla içilen kahve bazen keder, bazen sevinç, bazen umut, yorgunluk kahvesidir, hayata rağmen yudumlanan...
Günlerim orta şekerli geçer benim, kahveyi sade severim. Gönlüm alabildiğine sevda köpüklü, hayallerim hep bol köpüklü. Kahve tiryakisiyim ben. Kimseler olmasın kahvemiz hep iki kişilik olsun, balköpüğü gözlerinde huzur bulayım. Acı kahve severim, kahvem senin muhabbetinle tatlanır. Sen şekerli seversin kahveni, kırk yıllık hatırı olur seksen yıl. Ne demiş atalarımız: "Kahvenin yüzü kara ama yüz ağartır..." Gel, muhabbetinle yüzüm ağarsın, gönlüm aydınlansın...
İş arkadaşlarım vardır benim kırk yıl geçse hatırları eksilmeyecek. Kahve aramızda şifredir, kalpten kalbe giden sihirli yol. Bir fincan kahve alıp camın önüne geçip uzaklara dalınca kırk yıl hatırlanacak dostlarıma selam, acı bir tebessüm gönderirim, içinde hasret olan.
Güzel dostlarım vardır. Kahve sevmezler ama benim hatırım için bol şekerli, yanında çikolata, lokum katlanırlar kahve tadına yine de kahve muhabbetimiz eksik olmaz. Herkese kahve hediye almak isterim, sanki bir paket muhabbet hediye edermişçesine. Fincan, cezvelerin müptelasıyım. Her nesnenin yeri değişse de kahve fincanlarım dokunulmazdır. Kahve ve kahveye dair her şey özeldir benim için.
Kahve muhabbettir, kahve hatıradır, kahve dostluktur, kahve keyiftir, kahve aşktır. Hayattan göçüp gidenlere rahmet, hayatımızda olan değerlerimize kaybetmeden sahip çıkmanın, sımsıkı sarılmanın aracıdır kahve.
Ehlî keyfin taze keyfini kim tazeler?
Taze pişmiş, taze elden taze kahve tazeler...
Kahveleriniz köpüklü, muhabbetleriniz alabildiğine keyifli olsun…
              Hülya Günay
 
 
 
ŞİİR
 
    RAMAZAN DUYGULARI
 
Her gece kalkarım şevkle sahura,
Her gün bir başlangıç mübarek nura;
Yalvarırım Rabbe; erme dumura,
Ey kalbi yıkayan yüce duygular.
 
Her lokma, damla su sanki bir âyet,
Çok şükür Rabbime verir dirayet.
Eylerim gücümce dine riayet,
Yüce emirleri hazla uygular.
 
Muhammed nuruyla nurlanır yüzüm,
Kalp gözüyle görür dünyayı gözüm.
Yalvarırım Hakk’a ancak bu çözüm,
Açılan elime necatım dolar.
 
Bilirim ne yapsam günahlarım çok,
Olmalı sevabım, mubahlarım çok,
Akşamım az olsun, sabahlarım çok,
İçimi yıkasın çağlayan sular.
 
Derdimi dökerim hakkıyla kime?
Yalvarırım ancak Yüce Rabbime...
 
            H. Hilmi Levent/Tarsus
 
GÜZEL SÖZ
 
Öyleleri vardır ki hatasını yüzüne vurmadığınız için kendilerini kusursuz zannederler...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.