GÜZEL SÖZ

A -
A +
İyi bir başlangıç yarı yarıya başarı demektir ve insanı başarıya ulaştıran da kendi azim ve sabrıdır...
 
 
Kızılelma neresidir bilen var mı? -2-
 
Kızılelma, eski Türklerdeki 'Hayat Ağacı'dır. Eski Türklerde ölen bir kimse için ''Niye öldü ki, evinde elma yok muydu?” diye sorulurdu. Buna göre Kızılelma Lokman Hekim'in bulduğu 'ölümsüzlük iksiri'dir. Dinimizde ise bu iksir 'şehadet şerbeti'dir. Zira şehitler ölümsüzdür. Kızılelma Cennet-i âlâdır, Havz-ı Kevser’dir, Cemalullahtır. Kızılelma, Oğuz Kağan Destanı’nda geçen ‘Güneş bayrak, gök çadır' ülküsüdür. Zira bayrak, gölgesinde korkusuzca yaşanılan özgür vatanın sembolüdür. Bayraksızlık esarettir, ölümdür. Ev ise aileyi ve yurdu temsil eder, bu aile de bütün insanlıktır. Kızılelma, Nizam-ı âlem ülküsüdür. ''Ümmet-i davet''i ''Ümmet-i icâbe'' eyleme davasıdır. İnsanlığı kardeş edip iki cihanda mesut etme sevdasıdır Kızılelma. Bu uğurda feda-i can edenler, ab-ı hayat içip cennet-i âlâya kanat açarlar.
Kızılelma İstanbul’dur, Viyana’dır, Roma’dır. 2023-2071 hedefidir. Kızılelma gittikçe uzaklaşan hedeftir. Elde olana muhabbet duyulur, elde olan tükenir. Kızılelma ele geçmez, Kızılelma idealdir. Kızılelma yıldızdır. Yıldızlara ulaşılmaz, yıldızlarla yol bulunur. Kızılelma çürüdüğü gün, ölüm kaçınılmazdır. Kızılelma yürek ister, ardına bakanların işi değildir Kızılelma!
Afrin’e giderken: ‘Beklemesinler!’ diyen Mehmetçik’in yüreğidir Kızılelma!..
“Kızılelma’ya hey, Kızılelma’ya!..”
               İ. İspiroğlu
 
 
 
ŞİİR
 
         Annelik
 
Yemez, içmez, uyumaz.
Yağmur çamur demez.
Kar kış dinlemez.
Hiçbir karşılık beklemez.
Yüreği hep açıktır.
Karanlıkta ışıktır.
Evladına can olur, canan olur,
Baba olur, kardeş olur, sevda olur.
Her daim yol olur.
'Anne’dir O.
Başa taç, kalbe ilaçtır O.
Yeri dolmayan, en nadide çiçektir O.
Varlığında huzur, duasında zırh vardır.
Ayaklarının altına serilen sonsuz bir Cennet vardır...
Evladına hasret annelerin, evladına uzak annelerin, yüreği yanan annelerin, toprak altındaki annelerin, evladını salih saliha yetiştiren annelerin, anne gibi ablaların, teyzelerin, halaların, yengelerin, ninelerin, doğduğu an anne olan tüm kadınların anneliği mübarek olsun!
         Gamze Yıldız
 
 
SAĞLIK OLSUN
 
 
Küçücük cevizin, kocaman hüneri!
 
1) Her gün bir avuç yemek lazım. (Üç tam ceviz)
2) İçindeki fosfor ve kalsiyum sebebiyle zihin yorgunluğu giderir, kemik ve dişleri kuvvetlendirir.
3) Potasyum açısından oldukça zengindir. Potasyum, sinirlerin ikazı ve kas dokusunun çalışması için elzemdir.
4) Magnezyum ihtiva ettiği için rahatlatıcıdır. Vücuda enerji verir.
5) Kırmızı kan hücrelerinin biçimlenmesine, akciğerlerden dokulara oksijen taşınmasına yardımcı olan ve kansızlığa mâni olan 'demir' açısından, oldukça zengin bir gıda maddesidir.
6) Bal ile karıştırılıp tüketildiğinde soğuk almış mideye iyi gelir.
7) Damar sertliğine engel olur.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.