Unutmadık… Unutturmayacağız!..

A -
A +

15 Temmuz hain darbe girişiminin amacı; halkın seçtiği meşru otoriteyi ortadan kaldırmak, devleti, hükûmeti ele geçirip ülkenin yönetimini yabancı güçlerin egemenliğine bırakmaktı… Orta Doğu yeniden dizayn edilirken, Türkiye’yi bu bölgede aktör olarak dışarıda bırakmaktı.

Ama Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın o güçlü iradesiyle ekranlara cep telefonundan yaptığı tarihî konuşmasıyla vatandaşları demokrasiye sahip çıkmaya davet etmesi sonucu milyonlarca insan sokaklara, meydanlara akın etmişti. Havalimanları, Boğaz köprüleri yollar akın akın vatandaşlarla doldurulmuştu.
Başbakan’ın şahsında hükûmetin dirayetli duruşu, halkla bütünleşen kucaklayıcı, yönlendirici açıklamaları gönüllere su serpiyordu. TBMM’nin ortaya koyduğu güçlü irade, parti liderlerinin ve siyaset kurumlarının yaptığı açıklamalar demokrasiden yana olmuştu… Ve medya demokrasiden yana tavır alarak tarihe geçmişti… Bir ülke topyekûn olarak darbeye karşı çıkmakla birlikte zamanında bir bütün olarak meydanlara çıkmayı başarmıştı.
Bu aziz milletin canı pahasına da olsa; uçak, helikopter ve tank ateşinin önüne geçmesi ve polis teşkilatının ilk defa kararlı şekilde demokrasinin ve meşru otoritenin yanında durması darbeyi engelledi. Demokrasi zaferinin verildiği 15 Temmuz günü 250 şehit verildi 2193 kişi gazi oldu.
Bugün 15 Temmuz’un yıl dönümü… Rabbimizden hainlere bir daha fırsat vermemesini niyaz ediyoruz. Vatanımız milletimiz ve demokrasimiz uğruna can veren aziz şehitlerimizin ruhu şâd olsun. Allah rahmet eylesin… Gazilerimize sağlıklı hayırlı uzun ömürler diliyoruz. Bütün engellemelere rağmen halkın büyük desteği ve teveccühüyle kurulan Başkanlık Sisteminin, Yeni Türkiye’mize hayırlı mübarek olmasını diliyoruz…
            Firdevs Gülbin Akça-İstanbul
 
 
 
 
ŞİİR
 
        15 TEMMUZ MARŞI
 
15 Temmuz gecesiydi, hava sıcaktı,
Bir ihanet kalkışması ülkeyi yaktı.
Demokrasi darbe yemiş, şaşkındı millet,
Ya özgürlük bundan sonra yahut da zillet.
Başkomutan emir verdi: İnin meydana!
Sahip çıkın al bayrağa, aziz vatana!
Gün bugündü, bütün millet ayağa kalktı,
Çoluk çocuk ihtiyar genç sokağa aktı.
Milyonların ayak sesi titretti yeri,
Elde bayrak, dilde tekbir, koştu ileri.
Yerden, gökten o hainler ölüm saçarken,
Nice canlar şehit düştü bayrak açarken.
Kimi tanka kafa tuttu kimi silaha,
Demokrasi çiğnenmesin diye bir daha,
Serden geçtik vatan, millet, Allah aşkına,
Bütün dünya bunu görüp döndü şaşkına.
Demokrasi destanında şahitler biziz,
Bir ölünce bin dirilen şehitler biziz…
 
                               Hanefi Söztutan
 
 
 
SAĞLIK OLSUN
 
ERİK VE ÜZÜMÜN FAYDASI
 
Erik: Potasyum, magnezyum, demir, fosfor mineralleri ile A, C ve B vitaminleri bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Kabızlık derdine karşı birebir tesirli olan erik, mükemmel bir idrar söktürücü olup aynı zamanda sindirim sistemini çalıştırmakta ve hazmı kolaylaştırmaktadır. Eriği hoşaf olarak tüketirseniz ve bunu sistemli şekilde yaparsanız, bağırsakları çok iyi çalıştırır. Eğer kurutulmuş erik kullanacaksanız, erikleri akşam suya yatırıp sabah aç karnına içerseniz kabızlığa karşı faydasını görebilirsiniz.
Üzüm: Kuru üzüm kabızlığa karşı birebir etkili yemiştir. Üzüm çekirdekleri ile birlikte yaş olarak tüketilse bile mideye zarar vermez, sindirimi hızlandırır ve bağırsak sisteminin çalışmasına yardımcı olur. 10 gr kadar kuru üzümü bir su bardağı kadar kaynar suyun içine ekleyin ve 10 dakika kaynadıktan sonra için. Her gün üç bardak tüketirseniz kabızlığa iyi gelecektir.
 
GÜZEL SÖZ
 
Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geldik. (Recep Tayyip Erdoğan)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.