Hakikati sunan sakiler…

A -
A +

İnsanın kendini tanıması için geçmişini unutmaması gerekir. Zira tarih bizi biz yapan değerlerden olup kültürlü yaşamamızı, medeni insan olmamızı sağlayan unsurlardandır.

Bu gerçeğe rağmen kendini tanımayıp benliğinin dışına çıkandır cahil insan. Kendi kültürüne münzevi olup başka kültürlerle alakadar olarak kendini medeni sayandır. Kulaktan dolma bilgilerle kendini akıllı sanandır. Duymak istediği gibi duyup anlamak istediği gibi anlayandır. Dinlemeyi bilmeyen, öğrenmeyi sevmeyendir. Vakar sahibi insanın sessizliğini aciz görendir. Hakikati öğrenmeye aç olduğu hâlde kendini kandırandır.
Cahil yahut bilgili diye sınıflandırdığımız insanlar muhtelif kesimlerde yaşayan insan grubudur ki bu insanlar birbirinin çok benzeridir. “Üzüm üzüme baka baka kararır” misali hem olumlu hem olumsuz yönde etkilemektedir. 
Hakikate inancını kaybetmeyip iyiyi kötüden ayırmakla, doğru kaynaklardan alınarak hazırlanan doğru eserleri okuyup, filmleri izleyip, belgeselleri takip ederek gerçekleri öğrenmekle yaşayan insan aynı zamanda yaşatandır. Kendinde örnek olarak medeniyeti kendinde yaşamaya başlayan ve başlatandır. Yalnızca tüketici olmayıp üretmeye çalışandır. Dünyayı bir umut değiştirecek olan en güçlü zihniyete yön verendir.
"Sizler; şiirleriniz, hikâyeleriniz, mısralarınız ve cümlelerinizle bu susuz millete avuç avuç hakikat sunan sakiler olacaksınız."
Bu sözün sahibi, beyitleri ile milletimizin gururu olan Üstat Necip Fazıl Kısakürek'in bu muvakkat dünyadan ayrılışından yıllar geçse dahi onu şiirlerinde ve eserlerinde yaşatabilmektir bize düşen… Onun hatıralarının her daim payidar kalmasını sağlamamız, baş koyduğu şanlı, tarihin, ışıklı yolundan gitmemiz Üstat'ı gerçekten anladığımızın işareti olup biz talebelerini onurlu kılacaktır.
         Merve Tekin
 
 
 
ŞİİR
 
 Büyümek zor iş anne
 
Uçurtmamı havalandıran
Rüzgâr artık esmiyor
Sakladığım yerde
Misketlerimi bulamadım
Teyzeler elime şeker verip
Başımı okşamıyor
Ürkekken bir serçeden bile
Güvercinler benden korkar oldu
Kimseleri sevip
Kimselere güvenemiyorum
Yeşilçam Sokağının
İyi adamları da ölmüş anne.
Kafamın bastığını söylüyor
Arkadaşlarım ama
Ben ayırt edemiyorum
Kim dost,
Hangi kurdun sırtında
Kuzudan post
Hayallerim vardı
İdeallerimde
İnsanların kardeşliğine
Ümitlerim henüz ölmedi ama
Köreldi be anne
Çıkmaz sokağa girmişim
Kapılar huzura açılmıyor
Kaybolmak zor iş anne
Sevincim de kalmadı,
Sevecenliğim de
En son kaleler de yıkıldı
Benliğimde
Ellerim buz kesmiş
Yüreğim titriyor
Üşüyorum yalnızlıktan anne
Büyümek çok zor iş be anne
 Fikret Kanat-Meçhul Sevda
 
 
SAĞLIK OLSUN:
 
Böbrek temizleyen bitkiler: Böbrekler, vücudumuzun en önemli organlarından. Olmazsa olmazlardan. Çünkü böbrekler toksinleri atmamızı sağlar. Filtre görevi yapar. Ama hor kullanılan böbrekler zamanla fonksiyonunu yerine getiremez hâle gelebilir. Bu durumda böbrekleri temizleyen bazı bitkilerden yardım alabiliriz. Bunların en bildiklerinden birkaç tanesini paylaşalım:
Isırgan otu; içinde bulunan beta karoten, A, B2, C, E vitamini ve kalsiyum, potasyum ve demir böbrekleri temizler ve idrar söktürür.
Maydanoz: Çok kuvvetli bir idrar söktürücüdür. Aynı zamanda, üriner sistemin düzenli çalışmasını sağlar. Çok kuvvetli bir detoks malzemesidir. Bilhassa kaynatılan suyunun içilmesi böbrekleri temizler.
Altın başak: idrar yolu enfeksiyonlarında kullanılan bir bitkidir. Nefrit ve sistit gibi hastalıklarda kullanıldığı gibi tıp dilinde Candida Albicans denilen mantarlara karşı da iyi gelir...
NOT: Bu bitkilerle ilgili hekiminizden bilgi almayı unutmayınız.
 
ATASÖZÜ
 
Adam adamdır, olmazsa da pulu (parası); eşek eşektir, olmazsa da çulu...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.