Sevginin gücü

A -
A +
Her şeyi sevgiyle karşılıyorum. Benim çok kolay bir işim var o da sabah kalktığımda sevgiyle kalkmak ve günümün tümünü aydınlatmak.
Her sabah kalkabildiğim için de Allaha şükür etmek. Her sabah kalkabilmeyi, yeniden hayata adım atabilmenin, yeniden her göreve ilerleyebilmenin, hayatımızı yeniden şekillendirmenin bir fırsatı olduğunu bunun olağanüstü bir şans ve çok değerli bir katkı olduğunu biliyorum.
Sanki tamamıyla mükemmelliğe doğru ulaşmışım gibi hareket ediyorum.
Tüm bedenimle iyiliklere açığım. İhtiyacım olan şeyleri elde etmek için duyduğum hissettiğim stres ve kaygıyı bir kenara bırakıyorum. Şunu biliyorum ki ihtiyacım olan bir şeyi Rabbim bana zamanında ve hayırlısıyla verecektir.
Ben ilk adımı atayım. Her şeyin devamı gelecektir. Yolun sonuna bakmamaya çalışırım.
Sadece kararlı bir şekilde başlarım. Umudumu hiç kimsenin sözünden dolayı kırmam.
Belki hayırsız bir zamanda elimize geçip de bizim ihtiyacımız olduğunda bir şeyimizin olmaması yerine Rabbim belki de doğru zamanda ihtiyacımız olduğu kadar imkânı ve her şeyi verecektir, duygusunu her an yaşıyorum.
Güçlü bir sevgiye sahibim. Ben insanlara ve kendime âşık bir insan gibi davranıyorum.
Çok değişik olaylarla karşı karşıya kalmış olmama rağmen kendimi seviyorum.
Ben kibirli değilim. İnsanın kendisini sevmesi bir yerde bu harikulade hayatta olma şansının bana verilmesini bir şekilde kutlama olarak değerlendiriyorum.
Dünyada barış için karşılıksız ve şartsız sevgi şarttır. İnsanın kendisini sevmesi de çok önemlidir.
Aynı dilde iletişim kurmayı istiyorum. Her şeyin iletişiminde sevgiyle olmak ve sevgiye odaklanmak çok önemlidir. Mesela “ben bu kilolardan kurtulmak istiyorum, yerine ben ideal kiloma kavuşacağım” deyin. Ben tüm bedenimle mutlu sağlıklı ve de huzurluyum. Sağlıklı olmayı seviyorum ve bunun kıymetini biliyorum.
Her bir noktamın her bir damarımın her bir organımın sevgiye şefkate ve de olumlu kelimelere ihtiyacı olduğunu biliyorum.
Benim bütün bu olumluluklara başlamak için önümde bolca vaktim var. Bunu biliyorum...
           Üstün Erdemir
 
 
 
ŞİİR
 
     Söyleyin dostlar
 
Sizdeki feleğin işi gücü ne
Bildiğin pehlivan mübarek bende
Sanki Koca Yusuf kaçmış içine
Kırılmadık kemik kalmadı tende.
 
Bulunduğum her yer ona Kırkpınar
Paça kasnak derken oyuna döner
Birazcık dirensem boynuma iner
Elense dediğin balyozdur onda.
 
Ne kadar atsa da tepemin tası,
Gözümü korkutur cüssesi kası.
Dana bağı, salto, tırpanın hası,
Bin türlü oyunun âlâsı bunda.
 
Boşa çırpınırım yorarım kendim
Zalım feleğime yetmiyor fendim,
Ne zaman ki desem ben bunu yendim
Evirip çevirip atıyor künde.
 
Mesleğine âşık pes etsem durmaz
Yerden yere çalar hiç mola vermez
Şu zavallı aklım bu işe ermez
Ercan'ı getirir her türlü punda
 
                            Âşık İcazî
 
 
 
SAĞLIK OLSUN
 
HACAMAT
Hacamat günümüzde Sağlık Bakanlığına bağlı GETAT uygulamaları içerisinde de yer alan bir alternatif tedavi metodu olup dünyanın en eski tedavi metotlarından biridir. Akupunktur tedavisi gibi ilk kez kimlerin ve nasıl uyguladığı bilinmez. MÖ 2000 yıllarından kalan belgelerden hacamatın o tarihlerde Mısır’da yaygın bir tedavi yöntemi olduğu anlaşılmaktadır. Avrupa’da da Hippokrates’ın döneminde hacamatla ilgili çalışmalara rastlanır. Hippokrates, kan alınan kişiden dayanabileceği miktarın alınmasını, müzmin hastalara uygulanmamasını söylemiştir. Hacamat, İslamiyet’ten sonra Müslüman topluluklarında geçerli bir tedavi metodu olmaya devam etti. Dinî kaynaklarda hacamat olmanın orucu bozmayacağı bildirildi. Günümüz hekimliğinde de hacamat sıhhî esaslara uyulduğu sürece doktorların belirlediği hastalıklarda rahatlatıcı bir tedavi olarak kullanılmaktadır. Bununla beraber kesinlikle doktorunuza danışmak ve uzman kimselerden hizmet almak çok önemlidir.
 
ATASÖZÜ
 
Kimse kimsenin mezarına giremez!..
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.