Gençlerle baş başa -2-

A -
A +
Tarihî sorumuzu tekrar edelim mi? Başı dik bir milletin, bugün başı önünde. Ne Orta Asya’nın, ne Kafkasların, ne Orta Doğu'nun, ne Anadolu’nun, ne Balkanların başı dik. Onlara başlarını eğdiren sebep ne olabilir?
Bu sebepler sürüyle. İşte sen onları araştıracak, tahlil edecek, yalanları aşarak seni bekleyen bu bölge insanlarının elinden tutacaksın. Bu saydığımız coğrafya istendiği kadar siyaseten ayrılsın. Tarih onları tekrar birleştirir. Onların birlikten öte şansları yoktur...
İnsan doğar, büyür ve ölür. Bu bütün canlılar için böyledir. At da, ot da doğar büyür ve ölür. Seni attan ve ottan ayıran bir fark olmalı. O, taşıyacağın yüksek fikirlerdir. O yoldaki gayretlerindir. Hiçbir kahraman ilk günden kahraman sayılmadı.
Er-geç bir mesleğin olur. Bizim dediğimiz meslek değil, maksattır. İşte insanı attan ve ottan ayıran fark bu maksattır. Kafanı, keseni ve kalbini zenginleştirmek zorundasın. Onun için de çok çalışmak zorundasın.
Derlen, diril, toplan ve ayağa kalk. Bu ölü toprağı yeter!
Ayaklarının altında aşağılık duygusu, kartal bakışlarıyla ufuklara doğru bakıp geçmişin ve geleceğin hesabını yapan ipek kalpli, çelik iradeli genç!..
O genç sen misin? Hasretinde olduğumuz o genç, sen olmalısın. Zil çalıyor. Sınıfına koş ve o genç, sen ol!..
İstersen olursun. Yeter ki iste. Bu zincirler kırılmalı.
Bugün hiçbir zamanda olmadığın kadar istikrar içinde bir ülken var… Çevrendeki ateş çemberine rağmen içeride huzur ve kardeşliğin var… Yepyeni atılımlar yepyeni hamleler var… Dünyanın en önemli sanat ticaret finans ve sağlık merkezin var… Şimdi de dünyanın en önemli havaalanlarından birisi var… Sen de bu başarılara imza atan bir ülkenin genci olarak geleceğe güvenle bakma şansına sahipsin… Hani diyordu ya şair “Gün doğmuş gün batmış ebed bizimdir.” İnşallah ebed bizim olacak… Bu ülkenin olacak… Bu ülkenin bütün gençlerinin olacak… Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere inat birbirimizi anlayıp dinleyerek birbirimizin fikrine fikir ekleyerek geçmişten gelen tarihî ve kültürel bağlarımıza inancımıza sımsıkı sarılarak ülkemizi geleceğe taşıyacağız…
              Abdulkadir Ergün
 
 
 
 
ŞİİR
 
       Diyemezsin
 
Nasıl sevdim biliyorsun
Taklit sevdin diyemezsin
Pasif sevdin diyemezsin
Diyemezsin, diyemezsin.
 
Nasıl sevdim biliyorsun
Korkak sevdin diyemezsin
Mızmız sevdin diyemezsin
Diyemezsin, diyemezsin.
 
Seni korlu seviyorum
Şaka yaptın biliyorum
Soğuk sevdin diyemezsin
Diyemezsin, diyemezsin.
 
   Nöbetçi Şair/Şahin Ertürk
 
 
 
PRATİK BİLGİLER
 
*Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.
*Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun, 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.
*Kullanılmış limon kabuklarını rendeleyip şeker ile karıştırın. Kavanozun içerisinde buzdolabında uzun bir süre saklayabilirsiniz. Böylece pasta yaparken elinizin altında hazır bulunur.
Sarımsaklarınızı her zaman elinizin altında hazır bulundurmak istiyorsanız kabuklarını soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyağı koyarak muhafaza edebilirsiniz. Ayrıca bu yağ yemeklerinize, salatalarınıza ayrı bir lezzet katacaktır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.