15 Temmuz Destanı

A -
A +
15 Temmuz 2016 Cuma akşamı ülkemiz hain bir darbe girişimine sahne olmuştu. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içerisine sızmış olan FETÖ elemanları başta Ankara ve İstanbul olmak üzere ülkemizdeki birçok askerî üsleri ele geçirerek buradaki jetleri ve helikopterleri uçurarak sivil halkı bombalamıştı. Aynı zamanda TBMM binası, Gölbaşı Polis Özel Harekât Binası, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin etrafı, TÜRKSAT, MİT, Genelkurmay Binası ve Ankara Emniyet Müdürlüğünün de hedef alınmasıyla birçok polisimiz ve vatandaşımız şehit olmuş bir o kadarı da yaralanmıştı. Vatan hainleri tanklarla sivil halkın arasına dalarak yüzlerce insanımızı katletmişti. İstanbul Atatürk Havalimanı ve Boğaziçi Köprüsünü işgal eden darbeci FETÖ’cü askerler burada da yine sivil halkı tarayıp yüzlerce masum insanı şehit etmişti.
Kahraman ordumuzun içindeki gözü dönmüş birkaç çapulcu vatan haininin kalkıştığı bu hareket halkımızın feraseti ve dirayetiyle önlenmiş ve darbeciler kısa bir sürede etkisiz hâle getirilmişti. Bu noktada milletimiz demokrasi ve seçilmiş iradenin yanında olduğunu bir kez daha göstermiştir. Darbeci FETÖ elemanlarına karşı cesurca karşı koyan polislerimizi de unutmamak gerekir. FETÖ’cü darbecilerin kalkıştığı ilk dakikadan itibaren harekete geçen kahraman emniyet güçlerimiz kısa sürede darbeci güçleri etkisiz hâle getirerek sükûneti sağlamıştı. Onun için polislerimize ne kadar çok dua etsek az gelir. Rabbim, her daim onların yâr ve yardımcısı olsun. Her hayırda bir şer, her şerde de bir hayır vardır. Bu ihanetten nice dersler çıkarmamız ilerisi için önemlidir. FETÖ’cü cuntacılara karşı duran milletimize en kalbi duygularla şükranlarımı sunuyorum. Emniyet güçlerimizin, Cumhurbaşkanımızın, dönemin Başbakanının, Muhalefet Parti Liderlerinin, Medya ve Basının ve STK’ların da bu ihanete karşı birlikte hareket etmeleri de takdire şayan bir olaydır. Bu birlikteliğin devam etmesini her zaman isterim.
Son olarak bu hain darbede şehit düşen vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, gazi vatandaşlarımıza da şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz destanının gerçek kahramanları şüphesiz şehitlerimiz ve gazilerimizdir.
                Adil Söylemez
 
 
ŞİİR
 
Unuttum mu sanıyorsun?
 
Sen hep gizli saklımdasın
Unuttum mu sanıyorsun?
Gece gündüz aklımdasın
Unuttum mu sanıyorsun?
 
Ak zülüflü şakağını
Gülkurusu dudağını
Bana çıkan sokağını
Unuttum mu sanıyorsun?
 
Örnek huyun ahlakını
Çift gamzeli yanağını
Rüstem Paşa Konağı'nı
Unuttum mu sanıyorsun?
 
Saçına taç takışını
Kâkülü yan yıkışını
Ahi Evran Yokuşu'nu
Unuttum mu sanıyorsun?
 
Bu canımı sıkmadın ki
Sevdamızdan bıkmadın ki
Hiç aklımdan çıkmadın ki
Unuttum mu sanıyorsun?
 
Bu Nöbetçi Şair bir gün
Hiç gitmedi derdi sürgün
Aklımdasın inan her gün
Unuttum mu sanıyorsun?
 
        Şahin Ertürk/Nöbetçi şair
 
 
 
UNUTULMAZ ESERLER
 
15 TEMMUZ ŞEHİTLER MAKAMI:
15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası çıkışında; aslında geleneğimizde olan ve asırlardan beri olgunlaşmış kümbet-türbe anlayışıyla bir "şehitlik makamı" olarak inşa edilmiştir. Şehitlik makamının bulunduğu mevkiye, Nakkaştepe tarafından yol açılarak, yaklaşık 11 dönümlük arazi; tamamen Şehitlik Parkı olarak tanzim edilmiş, Boğaziçi'ne mahsus ağaçlarla ağaçlandırılmış peyzajında 250 şehidi temsilen 250 selvi, 250 gül dikilmiştir. Kubbe, bütünlüğüyle kâinatı ve sonsuzluğu sembolize etmekte, şehitlerin aslında 'ölüler' olmayıp, sonsuz bir hayatla beraber, ilahi nimetlere mazhar olduklarını ifade etmektedir.
Çubuk elemanlardan oluşan, şeffaf geodezik kubbeyi teşkil eden kollar, milletin böylesine bir teşebbüs karşısında ortaya koyduğu birlik, beraberlik ve kenetlenmeye atıftır. Bu tevhit ve kenetlenme sayesindedir ki, milletimizin ve devletimizin bekasını temin edecek çok güçlü ve sarsılmaz, kilitlenmiş bir çatı oluşmuştur"
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.