Radyom TGRT FM’e teşekkür

A -
A +
Ramazan-ı şerifin ruhunu gönüllerimize üfleyen radyom TGRT FM’e minnetle... Her sene niyetine giriyor fakat ihmal ediyordum. Bu sene muhakkak içimdekileri dökmeliyim...
Her şeyin manasını yitirdiği, her güzelliğin içinin boşaldığı/boşaltıldığı, imtihanlar içinde geçiyor yıllarımız.
Mübarek Ramazan-ı şerif ayının kokusunun, ruhunun eksildiği her geçen gün radyomuzdaki iftar ve sahur programları en büyük tesellimiz oluyor.
Sanki o ruhu ince ince gönüllerimize üfürüyor, o sevinç, gayret, idrak her sene yeniden doluyor hanelerimize...
Öyle mahrum oluş ki bu hissedemeyiş, sanki radyodaki bu programlar olmasa o ruhu hiç yakalayamayacakmışız gibi hissediyorum. O kadar dua ediyor o kadar seviyorum ki radyomu. Sayesinde Ramazan-ı şerif geldiğine daha çok seviniyor, biterken de üzülüyorum.
Kendi adıma mübarek aya dair bu ruhu her sene taptaze tutmamıza vesile oldukları için teker teker teşekkür etmek istiyorum.
İhmal edip unuttuklarım olursa lütfen mazur görsünler.
Başta radyomuzun muhterem sahiplerine, TGRT HABER TV A.Ş. Genel Müdürü Sayın Sait Eken Beyefendiye, Radyo Müdürü Ataullah Arvas Beyefendiye teşekkürlerimi sunuyorum.
Bu sene içinde ahirete irtihal eden muhterem Mehmed Said Arvas hocamıza ve kıymetli doktorumuz Sabahattin Gül Beyefendiye ve bilcümle müminlere (Allahü teâlâ rahmet eylesin)...
Prof. Dr. Ramazan Ayvallı Hoca'mıza, Osman Ünlü Hoca'mıza, Tarihçi-Yazar İsmail Yağcı Beyefendiye, Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci Beyefendiye, Mustafa Toköz, Faruk Salt, İrfan Atasoy, Ahmet Atalay, İsmail Salih Sert beyefendilere ve bu programlarda zerre kadar emeği geçen tüm TGRT FM çalışanlarına minnetle, duayla tüm kalbimle teşekkür ediyorum.
Allahü teâlâ sayılarınızı arttırsın, her birinizden ayrı ayrı gani gani razı olsun. Emeklerinizin ecrini iki cihanda da ihsan eylesin. O kadar dua ediyorum ki sizlere...
Buraya yazıp uzatmak istemiyorum, fakat bilin ki radyoma sırf bu yüzden çok minnet ve niyaz içindeyim... Cümlenize sıhhat ve selâmet, sonsuz hürmet niyaz ederim.
       Mestan Can
 
 
 
 
ŞİİR
 
                 YILDIZLAR
 
"Hidâyet Güneşi”nden, ışık alır "Yıldızlar";
Gece-gündüz çevreyi, aydınlatır "Yıldızlar”,
Ehl-i sünnet yolunu, satır satır "Yıldızlar";
Anlatır ömür boyu, yaşar durur "Yıldızlar";
Adam olmayan nefse, hançer vurur "Yıldızlar"…
 
"Hidâyet Güneşi”nden, emir alır "Yıldızlar";
Yürü deyince yürür, kal’da kalır "Yıldızlar";
Ümmet yaşasın diye, yok’ta ölür "Yıldızlar";
Ölümle tasarrufu, artar olur "Yıldızlar";
Kerameti keremle, tartar olur "Yıldızlar"…
 
"Hidâyet Güneşi”nden, kuvvet alır "Yıldızlar";
Namâzın secdesinde, rü’yet bulur "Yıldızlar";
İtikâfa girince, âhret olur "Yıldızlar";
Aydan ayı alır da, kamer olur "Yıldızlar";
Dünya köprü üstünde, kemer olur "Yıldızlar”…
 
Öylesi "Yıldızlar” ki, ülke tapusu onlar;
Hepsi Cennet yoludur, Cennet kapısı onlar;
Firdevs köşklerinin hem, temel yapısı onlar;
Bal akan ırmaklara, pınar olur "Yıldızlar";
Cennet ebed müddette, çınar olur "Yıldızlar"…
 
        Ali Kayıkçı/Gazeteci-Yazar-Şair
 
 
 
ENTERESAN BİLGİLER
 
UEFA KUPASI: Türk futbol tarihinde 17 Mayıs 2000 tarihinde Galatasaray Futbol takımımız kulüpler bazında uluslararası alanda en büyük başarıya imza atmış ve UEFA Kupası'nı kazanarak müthiş bir başarı sağlamıştı. İngiliz devi Arsenal'i penaltılarla geçen sarı-kırmızılı takımın başındaki teknik adam Fatih Terim'di. 17 Mayıs 2000 tarihinde, Kopenhag'da oynanan, normal ve uzatmaları golsüz sona eren Arsenal finalini Galatasaray penaltılarda 4-1 kazanmıştı.
1971 yılından beri UEFA tarafından organize edilen, Avrupa'nın kulüpler bazında UEFA Şampiyonlar Ligi'nden sonraki en önemli futbol turnuvasıdır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.